Antwerpse hoerenbuurt kreunt onder ‘Dagen zonder vlees’

ANTWERPEN – Parallel met de vastenperiode onthoudt een jaarlijks groeiende groep mensen zich volledig van vlees. Wat begon als een ludiek en lokaal initiatief van enkele boomknuffelaars in de Antwerpse Zurenborgwijk, is inmiddels uitgegroeid tot een nationaal evenement waar alsmaar meer mensen aan deelnemen. Die toenemende populariteit is bij de Antwerpse lichtekooien in het verkeerde keelgat geschoten.

De Antwerpse Patsy Vanachtere probeert al enkele dagen vruchteloos haar fijne vleeswaren aan de man te brengen. (Foto: Cascari CC BY-SA 3.0)
De Antwerpse Patsy Vanachtere probeert al enkele dagen vruchteloos haar fijne vleeswaren aan de man te brengen. (Foto: Cascari CC BY-SA 3.0)

“Een paar jaar geleden was het enkel nog een zootje krachtig naar patchoeli meurende ideaalridders die meededen met die onnozele dagen zonder vlees”, oreert een zichtbaar opgewonden Patsy Vanachtere, woordvoerster van de Vlaamse Liga voor Prostituees. “Die leeglopers hadden toch geen centen om een deftige hoer te kunnen betalen, dus daar hadden we niet zoveel last van. Nu echter, lijkt het alsof heel het land wordt meegezogen in deze vleesloze waanzin. Dit is pure broodroof. In heel Vlaanderen staan er op dit moment meer dan 15.000 blowjobs op de helling!”

Voetafruk

De actie ‘Dagen zonder vlees’ is nog maar zes dagen bezig, en toch zijn er al meer dan 250 Antwerpse dames van lichte zeden technisch werkloos. De Vlaamse Liga voor Prostituees erkent het probleem en is gestart met een tegenactie ‘Behagen van het vlees’. Enkele bekende hoeren die al hun gezicht aan die pikante pendant hebben verleend zijn Hot Marijke, Phaedra Hoste en Lesley-Ann Poppe. Door creatief om te springen met hun metier hopen, ze hun ecologische impact te verlagen, zonder aan vlees te moeten inboeten. Patsy Vanachtere legt uit: “Als het moet, kunnen we onze voetafruk beperken door steeds met onze handen af te rukken. Op water kunnen we besparen door ons niet langer na elke beurt te wassen, en om minder afval te produceren kunnen we voortaan werken met herbruikbare condooms. Maar neem ons alstublieft ons vlees niet af.”

2 reacties op "Antwerpse hoerenbuurt kreunt onder ‘Dagen zonder vlees’"

 1. De door de voedsel inspectie geweigerde paarden mogen rechtstreeks in het schipperskwartier geleverd worden.

  Boer content, want paard weg.
  Voedselinspectie content, want er wordt niet geslikt.
  Hoer content, want veel vlees en buitenmenslijke proporties.
  Paard content, want het krijgt eindelijk liefde en affectie.

  Beantwoorden.
 2. “…in het verkeerde keelgat geschoten…”
  “…leeglopers…”
  “…meegezogen…”
  “…blowjobs op de helling…”
  “…Patsy Vanachtere…”
  enz.
  Waar halen jullie het toch!? Zeer geslaagd artikel… en natuurlijk hebben Patsy en haar collega’s groot gelijk ;-)
  VIM zou zeggen: “waar moejen die rooie rakkers en die die groen zien achter hun ooren zich mee”

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter