Noord-Korea test kernraclette

PYONGYANG – Het Noord-Koreaanse leger heeft gisteren een nucleaire raclette getest.  Dat meldt Korean Central Television (KCTV), het televisiestation van het regime in Pyongyang.  De Amerikaanse inlichtingen dienst CIA is enigszins verbaasd, maar bevestigt dat de test heeft plaatsgevonden.  Ook de internationale gemeenschap reageert verbijsterd.

Over de precieze aard van de kernraclette is weinig bekend.  Volgens KCTV ging het om een raclette van Noord-Koreaanse radioactieve kaas, die geserveerd werd met aardappeltjes in de schil, augurkjes en zilveruitjes, eveneens van Noord-Koreaanse origine.  Twee personen zouden met de raclette goed gegeten hebben, maar de KCTV-presentatrice maakte zich sterkt dat de Noord-Koreaanse natie spoedig ook kernraclettes voor tien of twintig personen zal kunnen bereiden.  Of er bij de kernraclette ook een Noord-Koreaanse witte wijn werd geserveerd, werd niet vermeld.

De regering van Zuid-Korea, dat sinds de opsplitsing van het schiereiland op gespannen voet leeft met zijn noordelijker buur, heeft officieel nog niet gereageerd.  Volgens anonieme bronnen heeft de Zuid-Koreaanse krijgsmacht wel contact gehad met Belgisch Minister van Defensie Steven Vandeput.  Mogelijks wil men de levering van Belgische mitraillettes aan Zuid-Korea bespreken.

5 reacties op "Noord-Korea test kernraclette"

Laat een reactie achter