Stormloop op reizen naar de Misantropen

BRUSSEL – Naar aanleiding van de onthullingen bij Samusocial, het zoveelste cumulschandaal na o.a. Publifin en Publipart en de op een sisser afstevenende parlementaire commissie, boekte een recordaantal Belgen dit jaar een reis naar de Misantropen. ‘Wij weten niet of we ooit terugkeren naar België.’

Mensen reizen naar de Misantropen omdat je er geen cumulerende socialisten vindt.

“Ver weg van dit apenland kunnen onze landgenoten in alle rust even het geloof in hun medemens van zich af gooien”, verklaart Tuur Schoppen (Connections) de majeure stijging.

Reisbureaus boeken massale winsten door de rush op tickets, terwijl de operationele kosten beperkt blijven. “Deze toeristen hebben heel lage verwachtingen,” stelt Schoppen. “Op een aantal standaardformules, zoals groepsreizen en reisbegeleiding, moeten we dus niet inzetten. Ook randanimatie is overbodig, want de vakantieganger, die steevast alleen reist, wil geen enkele voorstelling bijwonen.”

“Een extra troef is dat de Misantropen erg veilig zijn”, weet Schoppen. “De eilandengroep wordt bestuurd door een ultrarechtse autocraat. Je zal dus niet snel een cumulerende socialist tegen het lijf lopen die je dag kan verpesten.”

Een nieuwe tendens is dat Belgen steeds vaker enkel de heenreis boeken. Maurice Daniëls is één van hen; hij vestigde zich onlangs definitief in Peraita, de hoofdstad van de Misantropen. “Hier woont geen enkele kennis in de buurt, heerlijk!” Daniëls vindt naar eigen zeggen niets heerlijker dan met een goede trappist genieten van de gelukzalige rust tussen de mangroves in het brakke water.

“Mij zie je niet meer terug in België”, mijmert Daniëls terwijl hij aan zijn Westmalle nipt. “Ik kan het iedereen aanraden. Alleen jammer voor al die daklozen dat zij geen geld hebben om een ticket te boeken.” (JI)

3 reacties op "Stormloop op reizen naar de Misantropen"

  1. Als reisgids voor de Misantropen gebruik je best de reisgids ‘Misanthropologie’ van Erich Kästner – jammer genoeg alleen in het Duits -. Het land is bijzonder mooi, rustig, groen, stil – kortom ideaal en rustig: het Aards Paradijs vóór de zondeval. Alleen maar als er mensen komen, zo zegt de auteur, wordt het een beetje triestig. Hij raadt de reizigers aan zich in te smeren met een crême die ze onzichtbaar maakt, zodat ze het rustige landschap niet bezoedelen. Probeer Ni-Vea (oorspronkelijke betekenis: ‘niet-gezien’) en als het daar niet mee gaat, kom misschien toch maar beter terug. Zelfs een misantroop heeft zo zijn principes, moet u weten.

    Beantwoorden.
    1. Opgepast! De misantroop die teleurgesteld is in het product Ni-Vea, waagt zich best niet aan het straffere Vi-Agra = ‘(platte)landelijk gezien’ maar ongewenst ook ‘(platte)landelijk bekend’ natuurlijk.

      Beantwoorden.

Laat een reactie achter