Spiritistische Mutualiteit betaalt sjamaan niet langer terug

BRUSSEL – Het spiritistische ziekenfonds (SM) stopt na vijftien jaar met de terugbetaling van sjamanistische rituelen. ‘De geesten zijn formeel: ze hebben wel iets beters te doen dan ons te helpen met onze vage klachten.’

Algemeen voorzitter Huitzipochtli heeft in de ingewanden van een jonge jaguar gelezen dat zijn organisatie net als de CM moet inzetten op gratis water.

De ziekenfondsen staan al langer onder druk van minister De Block (Open Vld) om enkel in te zetten op therapieën met bewezen nut. Zo heeft het christelijke ziekenfonds pas beslist om homeopathische geneesmiddelen niet langer terug te betalen, en zal de liberale mutualiteit de zorg niet langer aan de vrije markt overlaten.

Ook het spiritistische ziekenfonds besliste op haar laatste algemene vergadering, tijdens de nacht van Samhaín, om de sjamaan niet langer terug te betalen.

Op vraag van de minister sommeerden de druïden, medicijnmannen en sjamanen verscheidene godheden en geesten rond het kampvuur, om hen nu eens voor altijd te vragen of ze eigenlijk een invloed hadden op het ziektebeeld van de aangesloten leden. “De bosnimfen, elfen, dryaden en zelfs Asklepios en de Noorse godin Eir waren formeel: zij hebben wel iets beters te doen dan zich bezig te houden met onze vage, aardse klachten, die bovendien vaak van psychosomatische of existentiële aard zijn”, bevestigt hoofddruïde Wim. “Wij moeten de rituelen van onze therapeuten dan ook beschouwen als niet-effectief, en derhalve zullen wij de sjamaan niet langer terugbetalen.”

De spiritistische mutualiteit zal de vrijgekomen fondsen gebruiken om in flessenwater te investeren. “Door gratis water uit te delen hopen we alle misnoegde homeopathen van bij de CM naar hier te krijgen”, aldus algemeen voorzitter Huitzipochtli. “Dat bleek toch uit de lezing van de ingewanden van een jonge jaguar.”

 

5 reacties op "Spiritistische Mutualiteit betaalt sjamaan niet langer terug"

  1. Mijn abonnement op De Raaskalderij wordt zelfs terugbetaald door de ziekenkas omdat het heel effectief is tegen constipatie. Het werkt zo goed dat ik nu kilo’s Imodium moet pakken tegen ’t plat schijt. Ik ben ermee naar de sjamaan van wacht geweest en die heeft er eens een pinkske van geproefd en volgens hem komt het door de veelvuldige vermelding van De Block in de artikelen. Ik wou daar nog iets over zeggen maar, excuseert u mij, ik moet nu eerst dringend…

    Beantwoorden.
    1. Toch nog vermelden dan mijn sjamaan ten gevolge het tamelijk invasieve onderzoek wist te voorspellen dat het uiteindelijk een zachte Brexit zal worden, een heel zachte zelfs – al verstond ik in eerste instantie drek shit.

      Beantwoorden.
  2. Ik begrijp mensen niet die nog langer bij de gepolitiseerde ziekenfondsen aangesloten blijven. Bij de NVA , Neutrale Verzekering Andersdenkenden, krijg ik niet alleen niet opgenomen ziektedagen terugbetaald, maar ook alle niet aangesproken therapieën en medicijnen. Zo heb ik vorig jaar voor het niet laten uitvoeren van een open hartoperatie , beenmergtransplantatie , maagverkleining en rookstopcursus ruim 34000 Euro teruggekregen. Dit jaar staat er geen transgenderoperatie op het programma, ook dat zal ruim 30000 euro opbrengen. Kassa kassa ..

    Beantwoorden.
  3. Alles moet een naam hebben. Voor het bewijs.
    Meerdere wanhopige mensen vroegen mij ook al hoe ze met hun verzekering om moeten gaan.
    Bid tot God, een samenvatting, zei ik.
    De Joden waren ooit verstandig in dit opzicht: de naam van de ziekte roept de ziekte al op. Invullen.
    Je kunt nu kiezen welke ziekte je wil, om concreet te zijn.

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter