Koning Albert II heeft recht op achterstallig kindergeld voor Delphine Boël

LAKEN – Koning Albert II geeft toe dat Delphine Boël zijn biologische dochter is. De koning zal ook niet langer juridisch betwisten dat hij de wettelijke vader is. Daardoor heeft hij ook recht op een retroactieve kinderbijslag.

Koning Albert kan geen huis kopen met de retroactieve kinderbijslag.

Het DNA-onderzoek in de zaak-Boël, uitgevoerd door de Iraanse specialist Nosheed Sher-Lok, is formeel: Albert van België is de biologische vader van kunstenares Delphine Boël. In het kader van de Belgische wet op de gezinshereniging zal het kindergeld dat de vorst al die jaren is mislopen nu worden uitbetaald.

Aangezien Delphine Boël in 1968 geboren is, zal de kinderbijslag worden berekend volgens het oude stelsel. Als jongste telg uit een gezin met vier kinderen – haar halfbroers Filip en Laurent van België werden in 1960 en 1963 geboren en haar halfzus Astrid in 1962 – had zij recht op 254,40 euro per maand. Dat bedrag zal nu retroactief worden uitbetaald aan haar vader Albert.

Het totale bedrag loopt nog verder op tot 67 161,61 euro omdat Delphine Boël verder gestudeerd heeft aan het Chelsea College of Art and Design. Al bij al een habbekrats dus, waarmee je niet eens een huis kunt kopen. Gelukkig is de hoogbejaarde Albert al gehuisvest in een bescheiden sociale woning.

Bond van Jonge & Grote Gezinnen

In ieder geval is dat op dit moment niet de voornaamste zorg van de voormalige koning der Belgen. “Al die kortingen met de lidkaart van de Bond van Jonge & Grote Gezinnen die ik had kunnen krijgen met een vierde. Die verloren tijd met mijn kind krijg ik nooit meer terug”, besluit Albert.

26 reacties op "Koning Albert II heeft recht op achterstallig kindergeld voor Delphine Boël"

  1. Het hek is van de dam: Ondertussen zijn er bij de rechtbank 137 mensen die een potteke speeksel hebben binnengebracht en een DNA-test eisen die het vaderschap van Albert moeten aantonen. Nu zijn die niet allemaal even geloofwaardig want zo is er par exemple Eufrazie Van Hemeldonck, die bij hoog en laag beweert de dochter van Albert te zijn maar, zo wijst een beetje onderzoeksjournalistiek uit, geboren is op 4 juni 1934 is en dus 2 dagen ouder dan haar vermeende vader. Hoe dan ook, van die 137 zijn er toch een zeventiental wel geloofwaardig en dat kan, gezien de reputatie en de potentie van de destijds viriele scheefpoeper Albert, statistisch gezien ongeveer kloppen.

    Beantwoorden.
  2. Ook dit nog! Prins Laurent eist voor de rechtbank het DNA van Clément, de zoon van Wendy Van Wanten, en wil zo zijn vaderschap bewijzen. Clèment weigert ostentatief en heeft per kerende een afspraak bij psychiater Dirk De Wachter gemaakt.

    Beantwoorden.
  3. Het Gestreken Dagblad · Bewerken

    correctie correctie : zijne Hoogheid kan daar toch wel een majestueuze woning mee kopen als we ook zijn verhoogd recht op vakantiegeld in rekening nemen? Bovendien had hij jarenlang een boot nodig (gehad) om langs Engeland te varen om zijn vierde telg op te pikken vooraleer naar de Côte d’Azur te (kunnen) vertrekken. Aangezien retroactieve vakanties volgens Einstein technisch onmogelijk zijn, moeten we hem dat extra geld wel gunnen, denk ik, eerlijk is eerlijk. Denk ik.

    Beantwoorden.
    1. Ik vind het wel een grappig artikel. De hele wereld lacht ons uit, waarom zouden wij er dan ook niet beter om lachen. Toch na alle gebeurtenissen van de laatste maanden. België is een soap.

      Beantwoorden.
      1. Grappig? Het enige grappige hieraan is dat de kinderen van prinses Delphine er gratis voor niks een plezante nonkel bijgekregen hebben. Dat belooft voor de trouwfeesten!

        Beantwoorden.
  4. Hoe zit het met alimentatie?
    Vaders in België die hun kind willen zien krijgen slechts paar dagen per maand en worden veroordeeld tot betalen van alimentatie. Bij niet betalen is er zelfs loonbeslag, kan zelfs leiden tot gevangenis straf.
    Hoe zit het met een vader die nooit naar zijn kind omkeek. Zelfs loog dat hij de vader was?

    Beantwoorden.
    1. WAT ALS… Laurent een Boël was… Dan zou hij telg en erfgenaam zijn van een van de rijkste families van België. Zou hij geen klop meer moeten uitvoeren en de rest van zijn leven vadsig in zijn zetel kunnen liggen al swipend op zijn smartphone. Zou hij zich elke dag volproppen met oesters en champagne en zich druk maken over hetgeen de boekskes over hem schrijven. Hij zou heel veel geld kunnen verkwanselen in Libië .
      Euh… wat was de vraag ook weer?

      Beantwoorden.

Laat een reactie achter