Coronavirus UPDATE: Jezus annuleert geplande herrijzenis

DE HEMEL – Jezus ziet af van Zijn jaarlijkse verrijzenis. De Mensenzoon laat weten dat het geen Goede Weken zijn om Zich onder de mensen te begeven.

Jezus noemt de beslissing ‘een zwaar kruis om dragen.’

Het Bovenmaanse volgt de aardse toestanden op de voet. Door de zorgwekkende situatie omtrent het coronavirus weigert Jezus voor het eerst in 1986 jaren om te verrijzen. Het parcours rond de kruisweg trekt jaarlijks massaal veel toeschouwers. ‘Het is helaas onmogelijk om hen op één meter van elkaar te laten staan,’ stelt de Heiland. Het Vaticaan bekrachtigt de beslissing van de Messias.

Social distancing zet bijgevolg de hele kruisweg op de tocht. “Hoe kan Ik al die jankende vrouwen op afstand troosten? Als Veronica het bloed van Mijn gezicht dept, kan het virus zich verder onder de massa verspreiden. En hoe kan iemand Mij aan een kruis nagelen als die op één meter afstand moet blijven?! Veel te gevaarlijk!’ Jezus betreurt de beslissing en noemt die ‘een zwaar kruis om dragen.’

Clockdown

Het firmament scherpt bovendien de maatregelen aan om een verdere verspreiding van het virus in te dammen. Zo heeft God de Vader aan Rome opgedragen om de paasklokken in clockdown te houden. De Almachtige vaardigde tevens een inreisverbod uit voor álle heiligen. ‘Zeer jammer dat We de aardse gebeden momenteel niet kunnen verhoren, maar net omdat Wij overal kunnen komen, is het een te groot risico,’ aldus God. Het Opperwezen trekt zich in quarantaine terug om te vermijden dat het virus zich via de palm van Zijn hand verspreidt. Samen met Zijn Zoon blijft Hij veilig binnen om naar herhalingen van FC De Kampioenen te kijken.

2 reacties op "Coronavirus UPDATE: Jezus annuleert geplande herrijzenis"

  1. Heel die santenboetiek is altijd al virtual reality avant la lettre geweest, waarom zou het dan nu niet met technologische middelen kunnen? Een meer praktisch probleem voor de kerk is dat die social distancing vereist dat de misdienaars niet te dicht meer bij de pastoor mogen komen. Ja, met mondmaskertjes, maar daarmee is het probleem niet opgelost natuurlijk.

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter