N-VA wil stickers voor vreemdelingen om ze makkelijker te herkennen tijdens razzia’s

ANTWERPEN – Uit gelekte audiofragmenten bleek vandaag dat het stadsbestuur van Antwerpen gerichte razzia’s hield naar vreemdelingen, omdat het op voorhand plaatsen reserveerde op terugkeervluchten van Frontex. Dat kan nog efficiënter, belooft N-VA in volle campagnemodus.

– van onze correspondent Thomas De Gelovige –

De Wever dacht aan een zon, een maan of een komeet of iets dergelijks als herkenbare sticker.

“We wilden er niet zelf mee uitpakken, maar het is een schoolvoorbeeld van efficiënt bestuur: de bestemming van die terugkeervluchten staat op voorhand vast, en dan gaan we dus gericht op zoek naar die bewuste nationaliteiten. Andere verwijderingen gebeuren via commerciële vluchten, maar dan is het één per vlucht. Tja, dan weet je wel wat je te doen staat natuurlijk,” verdedigt burgemeester Bart De Wever de praktijk. “Theo zegt altijd: ‘Beter tien Afghanen in de lucht, dan één in het land’.”

Maar volgens N-VA zijn dergelijke razzia’s al te omslachtig en kost de verwerking ervan heel wat manuren bij de lokale politie. “Je ziet natuurlijk niet op iemands gezicht of ie uit Afghanistan, Irak of Syrië komt, dus al die opgepakte vreemdelingen moeten geturfd worden voor we ze op dat vliegtuig zetten. En als ze dan toevallig niet uit het juiste land komen, moeten we hen weer vrijlaten en begint het hele spel de volgende keer gewoon opnieuw”, zucht De Wever.

Dat probleem los je op door elke vreemdeling te verplichten om een opvallende sticker te dragen op een zichtbare plaats, suggereert de N-VA- voorzitter. “Ik dacht aan een zon, een maan of een komeet of iets dergelijks. Een hemellichaam, quoi.”

“Als de politie op die manier in één oogopslag kan zien wie ze moeten oppakken om op die volgende vlucht te zetten, en zo ook vermijdt om de verkeerde personen op te pakken, dan maken wij werk van een nog efficiënter en nog rechtvaardiger migratiebeleid”, stelt voormalig staatsecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken.

5 reacties op "N-VA wil stickers voor vreemdelingen om ze makkelijker te herkennen tijdens razzia’s"

 1. Georges Grootjans · Bewerken

  Ge hebt toch geen stickers nodig om vreemdelingen te herkennen om op een vlucht te zetten? Al hetgeen een huidskleur heeft in een tint donkerder dan varkensroze mag opgepakt worden, en dan is er ook weer plaats op het strand van Blankenberge . Al wat een baard heeft langer dan vijf centimeter mag opgepakt worden, die hipsters zijn dan maar collateral damage en dan zijn we daar ook ineens vanaf. Al wat een kap of een lang kleed tot op de enkels draagt mag opgepakt worden, mocht er al een bejaarde non tussen zitten dan kan zij ginder wel wat missiewerk gaan doen. En al wat ‘skielt ende friend’ zegt, moet niet op het vliegtuig maar gewoon op de trein richting Luik want dat is een Waalse gelukzoeker in Vlaanderen. En al wat Schild en Vrienden zegt, geeft ge een pintje, als het tenminste een vent is. En geeft Sam er ook eentje.

  Beantwoorden.
 2. Panini heeft de stickerverkoop al gestart. In een handig verzamelboek kun je alle soorten stickers per land, per nationaliteit, per godsdienst en per graad van terreur verzamelen en inplakken. Binnen 30 jaar is dat verzamelboekje goud waard.

  Beantwoorden.
  1. Georges Grootjans · Bewerken

   Die zijn verkrijgbaar bij de betere nachtwinkel van eender welke Pakistaanse vluchteling.
   P.S. De kringloopwinkel laat weten dat ze geen N-VA stickers meer aanvaarden omdat ze die aan de straatstenen niet kwijt kunnen en verwijzen door naar het containerpark.

   Beantwoorden.

Laat een reactie achter