Waalse wegenbeheerder niet schuldig aan valpartij Pogacar

Topfavoriet Tadej Pogacar kwam lelijk ten val toen hij tijdens de wielerkoers Luik-Bastenaken-Luik over een put in het Waalse wegdek reed. Daardoor brak de renner een beentje in zijn pols en misten honderdduizenden wielerfans wat ongetwijfeld een episch duel zou worden tussen de Sloveen en die andere topfavoriet, Remco Evenepoel, die uiteindelijk de koers won.

Bordje dabei, probleem opgelost. (foto: Jan Moesen)

Uit nader onderzoek blijkt nu dat de Waalse wegenbeheerder geen schuld treft aan de valpartij. “Wij werken hard aan ons wegdek”, klopt Waals minister voor Mobiliteit Willy Borsus (MR) zich op de borst. “Dus ja, er was een put in het wegdek, maar er stond een bordje ‘route dégradée’ bij, en daarmee is het probleem ook opgelost.”

Laat een reactie achter