Jan Becaus wil ‘Fans of Flanders’ presenteren

Jan Becaus: 'I don't want to blow my own trumpet' (Foto: Official Navy Page)
Jan Becaus: ‘I don’t want to blow my own trumpet’ (Foto: Official Navy Page)

BRUSSEL – Nieuwsanker Jan Becaus wil in september “het koste wat het kost” Fans of Flanders gaan presenteren, het nieuwe Engelstalige programma dat de VRT gaat maken voor buitenlanders die in Vlaanderen wonen.  “Who but I could do this?” twitterde hij gisteren.  Om een verduidelijking gevraagd, antwoordde Becaus: “I don’t want to blow my own trumpet, maar ik ben de enige hier op de VRT die twee zinnen in een andere taal kan spreken zonder zich straal belachelijk te maken.  Zeker in het Engels. Akkoord, Freek Braeckman kon heel goed ‘Eyjafjallajökull’ zeggen, maar laat hem ‘Stratford,’ ‘Philadelphia,’ of ‘Perth’ uitspreken en je mag de speekselblaasjes van de cameralens vegen.  Nee, nee.  Laten we eerlijk zijn: they need me!” (LM)

Laat een reactie achter