Politie arresteert dolle boogschutter

De politie kon de jeugdige schutter met enige moeite overmeesteren

EVERE – Gisteren ontstond even paniek in het centrum van Evere. Een dolle schutter met pijl en boog opende plots het vuur op enkele omstaanders. Daarbij leek hij vooral jonge koppeltjes te viseren. Enkele mensen werden door zijn pijlen geraakt, maar niemand raakte ernstig gewond. Een tiental mensen moest met klachten van duizeligheid, een vreemd gevoel in de maag, een acuut gevoel van gelukzaligheid en jeuk aan de geslachtsdelen naar het ziekenhuis worden afgevoerd. Mogelijk waren de pijlen vergiftigd met vloeibare xtc.

De politie had enige moeite om de jeugdige dader te overmeesteren, die zich door middel van enkele vleugels razendsnel tussen de mensen voortbewoog. Dankzij het doortastend optreden van een wijkagent, die de schutter met zijn dienstwapen in een vleugel wist te raken, kon de dader uiteindelijk worden gevat. Er wordt druk gespeculeerd of de schutter mogelijk religieuze motieven had. Volgens enkele omstaanders verklaarde hij namelijk aan de politie om te handelen “in opdracht van Sint Valentijn”. Aartsbisschop Léonard heeft alvast publiekelijk de daden van de schutter veroordeeld.

Eén reactie op "Politie arresteert dolle boogschutter"

Laat een reactie achter