Middenstand Malonne: “Komst Michelle Martin nog zo slecht niet”

DE WALEN – Al enkele weken is het bijzonder woelig in Malonne, waar Michelle Martin haar intrek heeft genomen in het klooster van de Arme Klaren.  Televisiekijkend Vlaanderen wordt de laatste tijd journaal na journaal rijkelijk getrakteerd op beelden van woedende inwoners.

“Een vertekend beeld van de realiteit”, aldus een inwoner die graag anoniem wil blijven. “Voor het toerisme in Malonne is de komst van Martin een godsgeschenk. Nog nooit heeft hier een cameraploeg ook maar één voet binnen gezet, en dat terwijl we hier in het mooiste plekje van Namen zitten! Vlaanderen heeft het recht mee te genieten van de schoonheid van Malonne, wel, dan is zo’n mediahetze toch een goede zaak quoi!”.

Groenteboer Pierre Legros: “Vooral tomaten en rottend fruit doen het tegenwoordig goed”

Ook Pierre Legros van de plaatselijke groentewinkel ziet het probleem niet. “Dertig jaar baat ik deze zaak al uit. Nooit draaide ik een grotere omzet dan nu met de komst van Michelle, enfin, mademoiselle Martin. Vooral tomaten en rottend fruit vliegen hier tegenwoordig vlot over de toonbank. Als dit mediacircus nog even aanhoudt, zit die cruise naar de Caraïben er misschien eens in! Vele jaren van hard labeur worden nu eindelijk beloond.”

Le Monstre Vert

Verder horen we ook bij jonge moeders weinig klachten. “We proberen al jàren onze zoon binnen te krijgen in kindercrèche “Le Petit Papillon”, klaagt Louise Repose.   “Maar er is een gigantische wachtlijst. Kinderen van vermogende ouders krijgen steevast voorrang, waardoor wij geen kans krijgen. Misschien dat er met de komst van Martin eindelijk eens wat plaats vrijkomt in de crèche, zodat onze kleine spruit niet meer naar “Le Monstre Vert” hoeft te gaan. Uiteindelijk blijven we ook allemaal mensen, hein.”

Bovendien heeft de komst van Martin een positief effect op het gedrag van de kleine Malonnoises. “De kinderen zijn hier nu veel braver”, weet Cédric Voleur.   “Vroeger at ons Claire haar broccoli voor geen geld ter wereld op. Nu hoeven we alleen eventjes te dreigen dat ze naar het klooster gestuurd zal worden als ze haar eten niet braaf opeet, en hop: die broccoli vliegt binnen als ware het chocola!”

Laat een reactie achter