Ben Weyts wil alle Lijnbussen tunen

BRUSSEL – Tegen 2018 wil Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts alle bussen van De Lijn tunen. Dat blijkt uit zijn beleidsnota ‘PimpMyRide 2018’.

Zo zouden de getunede lijnbussen er gaan uitzien.
Zo zouden de getunede lijnbussen er gaan uitzien.

Ook al moet De Lijn fors besparen, het is Weyts menens met de upgrade van het wagenpark van de vervoersmaatschappij. “Door het gratisbeleid van de socialisten af te schaffen, te snoeien in het aanbod en tegelijkertijd de bustickets duurder te maken, komen er extra middelen vrij voor echte prioriteiten”, aldus de minister. “Prioriteiten zoals daar zijn: het busaanbod aantrekkelijker maken voor de jeugd, want jongeren zijn de pendelaars van de toekomst.”

Daartoe wil Weyts de bussen dus voorzien van lederen zetels, maar als het van hem afhangt mag men op de stel- en werkplaatsen van De Lijn nog veel verder gaan. “Zetelverwarming, rode vlammen op de carrosserie, een stroboscoop onder de bodemplaat, gouden velgen. En spoilers, natuurlijk, voor de aerodynamica.”

“Spoilers zijn altijd cool”, lacht de excellentie.

Maar dat is lang niet alles. Dankzij een subwoofer onder de achterbank zullen de hele tijd Tomorrowland-hits weerklinken op alle bussen. “Daarover voert De Lijn op dit moment zelfs gesprekken met Dimitri Vegas en Like Mike”, verklaart Weyts. Zodra de deal rond is, zul je de bussen al van een paar blokken ver horen afkomen, yolo!”

Met de aanpassingen hoopt Weyts dat De Lijn tegen 2018 tot 60 procent meer Johnny’s zal vervoeren. “Dat is niet alleen goed voor De Lijn, maar dat komt de hele maatschappij ten goede, aangezien op die manier ook minder Johnny’s zullen deelnemen aan het verkeer.”

7 reacties op "Ben Weyts wil alle Lijnbussen tunen"

 1. Om jong en oud nog beter van dienst te zijn wordt er achteraan ook een privé VIP lounge voorzien. Het entreegeld kan per sms verrekend worden, en binnen weergalmt het tijdloze “Met de Vlam in de Pijp” door de Bose-boxen.

  Beantwoorden.
 2. Dergelijke bussen zouden tussen Antwerpen en Rotterdam moeten ingezet worden. “Bijna elke auto die we tegenhouden zit wiet in zeuren de flikken op mijn TV”. Het is als huilen met de pet op. Ze zou heel wat mensen een hoop benzine kunnen uitsparen.

  DE WIETBUS.

  Desingned by Jonckheere & finished by Van Hool.

  Beantwoorden.
 3. Hoe langer hoe zotter. Ze willen de stilte bewaren in Vlaanderen behalve de bussen van de lijn die willen ze van ver horen afkomen.
  De Johnys moeten de bus nemen, maar waar moeten de ouderen dan zitten? Moeten die opnieuw met de auto in het verkeer? Ben Weyts afvoeren zal de goedkoopste maatregel zijn.

  Beantwoorden.
 4. Als de Johnnies straks allemaal gepensioneerd- en dementerend zullen zijn en dan op de gratis gepimpte bus willen stappen, dan hebben ze toch al één herkenningspunt. Strak plan.
  En jawel de bus zal wel weer gratis zijn tegen die tijd, want dan zijn alle Bennen en Weytsen vervangen door Johnnies en Marina’s, en die gaan dan weer een fantastisch besparingsplan klaarhebben. Als we de gepimpte bussen, die toch leeg op en af rijden, gratis laten gebruiken door een deel van de bevolking…

  Beantwoorden.
 5. Voor de bejaarden komt er een speciaal gepimpte Eddy Toura versie.
  Die moet je echter wel op voorhand reserveren want om onze fragielste medemensen te beschermen zal deze een topsnelheid hebben van 20km/h.

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter