God kondigt grondige herstructurering Kerk aan

VATICAANSTAD / DE HEMEL – Het gaat niet goed met de Katholieke Kerk, met een in een schandaalsfeer aftredende paus Benedictus XVI en een steeds verder dalend vertrouwen van gelovigen in Zijn instituut. Nu het conclaaf begint dat een opvolger voor Benedictus moet aanduiden, doorbreekt  God de Vader nu de eeuwenlange stilte, en laat een luide roep horen voor grondige hervormingen binnen Zijn Kerk.

Het rommelt in de Hemel. De Almachtige is bijzonder vertoornd op de rommelige, aardse leiding van Zijn instituut

God de Almachtige Vader, sinds mensenheugenis opperste CEO van Catholic Salvation Solutions, maakt gebruik van het machtsvacuüm na het aftreden van gedelegeerd bestuurder Benedictus XVI (de zogeheten paus, nvdr.) om opnieuw meer macht bij zich te centraliseren. De dagelijkse leiding van de kerkfabriek is al jaar en dag gedelegeerd aan de pausen, die de aardse Kerk ook in crisistijd stevig in handen bleven hebben. Toch is God al die tijd de sterke man in de Hemel gebleven. Nu eist Hij dus opnieuw meer inspraak op in Zijn Kerk. Door middel van enkele in merkwaardige patronen geroosterde ontbijtgranen kondigt de Heerser van het Al aan ‘drastische hervormingen’ te willen doorvoeren in de Kerk. Een krachtig signaal bij het begin van het conclaaf, dat de kardinalen niet links kunnen laten liggen.

Anonieme bronnen in de nabije omgeving van de Alwetende laten weten dat het al langer ernstig rommelt in de Hemel. De God van Israel zou onder meer bijzonder vertoornd zijn over de manier waarop het seksueel misbruik binnen de Kerk tot hiertoe is aangepakt. De heilige Johannes D. getuigt: “We weten allemaal uit het Nieuwe Testament dat God Liefde is, maar sinds het van kwaad naar erger gaat met Zijn Kerk op aarde, worden wij meer en meer herinnerd aan de wraakzuchtige God van het Oude Testament. We mogen niet vergeten dat Hij Zijn Zoon heeft opgeofferd om die Kerk uit de grond te stampen. Natuurlijk dat de belabberde toestand van Zijn Kerk Hem boos maakt.”

Consumentenvertrouwen

Mozes: “Consumentenvertrouwen op het laagste niveau sinds de kerstening”

Maar het zijn niet enkel de misbruikschandalen die Het Opperwezen aanzetten tot ingrijpen. Ook het teruglopende aantal gelovigen, vooral in Europa, bezorgt Hem stevige kopzorgen. De Almachtige lijkt de schuld daarvoor vooral te zoeken in de rommelige, aardse leiding van Zijn instituut. Zo zou de Heer der Heerscharen onder meer de sluiting van alle vestigingen in Europa laten bestuderen. “Onze Lieve Heer heeft engelengeduld opgebracht met de Kerk, maar na 7 maal 70 maal vergeten en vergeven is zelfs Zijn geduld op,” aldus Mozes, persoonlijk secretaris en woordvoerder van de Heer. “De pausen hebben het de voorbije eeuwen duidelijk verkeerd aangepakt. We bereiken in Europa steeds minder gelovigen, terwijl in andere werelddelen het aantal consumenten van onze religie constant blijft of zelfs groeit. Die terugloop in gebeden en collectegelden voelen wij hier boven in de Hemel. Bovendien staat het consumentenvertrouwen in sommige Europese landen op het laagste niveau sinds de kerstening. Dan is er nog het verlies aan marktaandeel ten opzichte van concurrerende religies als de islam en the Church of the Flying Spaghettimonster. Dan rijst bij ons in de Hemel natuurlijk de vraag: is het nog wel opportuun om te blijven investeren in Europa, of focussen we ons beter op potentiële groeimarkten? Uiteindelijk is het ons te doen om zieltjes winnen, en dan kunnen we beter outsourcen. De Schepper van Al Wat Was, Is en Zal Zijn heeft in Zijn alwetendheid een perfect zicht op de actuele marktsituatie. En bovendien is Hij almachtig, dus als hij Europa wilt opdoeken, dan doet hij dat gewoon.”

Aartsbisschop Léonard en het Belgische college van bisschoppen reageerden ‘vol ongeloof’ op de strijdvaardige taal uit de Hemel, maar wensten voorlopig verder geen commentaar te geven.

7 reacties op "God kondigt grondige herstructurering Kerk aan"

  1. Helaas voor uw theorie zijn onze ontbijtgranen formeel. Maar omdat de Almachtige uiteraard overal tegelijk kan zijn, is het natuurlijk mogelijk dat terwijl Hij deze boodschap aan ons doorgeeft, Hij tegelijk zit te kleurwiezen in cafe ‘t Mandeken in Zwevezele én ligt te poepen op Ibiza. Wat hij dan ook doet. Hoe zou je zelf zijn?

   Beantwoorden.
 1. Kardinaal Laengebroeckzac · Bewerken

  UPDATE : De verontwaardiging groeit bij ons kardinalen nu De Almachtige weer al eens niet is komen opdagen op het conclaaf! Dit is al de zoveelste keer dat hij zijn kat stuurt terwijl Hij voordien beloofde altijd en overal aanwezig te zullen zijn! Excommunicatie wordt steeds meer een mogelijke piste …

  Beantwoorden.
  1. Broeder Undercovar Moh · Bewerken

   Excommunicatie lijkt me inderdaad de enige degelijke oplossing. Het wordt tijd dat we een nieuwe Almachtige verkiezen! Liefst wel Eén die al wat bekendheid geniet …. ik dacht bijvoorbeeld aan …. eeeuh …. Allah de Almachtige en Volmaakte Heerser van wie iedereen die niet in Hem geloofd een vieze ketter is?

   Beantwoorden.
 2. God laat weten vanuit cafe Hapkin in Zwevezele (’t Mandeken is gesloten op woensdag) dat hij die kardinalen wel ten gepasten tijde zal inspireren.
  God wil trouwens vanaf vandaag met ‘Hij Die De Ware Geest Van Het Leven Uitdraagt’ aangesproken worden door die kudde oude jeanetten in Rome.
  “Rondparadaren met een rooie tsjoep op hun kop, dat kunnen ze, maar Ikverdomme ne serieuze solo-slim spelen? Ho maar…” zo sprak De Almachtige nog net voor hij naar buiten ging om een blauwe Bastos te roken.

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter