Siegfried Bracke schreef mee aan dit artikel

SCHAARBEEK – Wat eigenlijk opnieuw een artikel over een vermeende anonieme bijdrage van Siegfried Bracke aan een historisch relevante publicatie had moeten worden, is na een interventie van de N-VA’er verwaterd tot een merkwaardig staaltje meta-raaskal. Daarmee komt een einde aan de artikelenreeks die De Raaskalderij aan het onderwerp wijdt.

– door Jan-Pieter De Leugheneire en Siegfried Bracke –

Siegfried Bracke vergast de redactie op Whisky en sigaren. Wat een sympathieke man.
Siegfried Bracke vergast de redactie op whisky en sigaren. Wat een sympathieke man.

Afgelopen week kon De Raaskalderij dagelijks uitpakken met een nieuwe onthulling over Brackes minder koosjere verleden als anonieme broodschrijver voor tal van publicaties. Deontologisch verantwoord of niet, na artikel vier had de N-VA’er schoon genoeg van de “insinuaties” aan zijn adres en besloot hij om de redactie te vereren met een bezoek om een en ander recht te zetten. En het moet gezegd: eigenlijk is Bracke een erg innemend en joviaal man. Alle redacteurs werden vergast op een flesje Lagavullin van 16 jaar (kwaliteitswhisky, nvdr.) en een dikke Montecristo (sigaren, nvdr.), en er werd tot in de vroege uurtjes over de meest uiteenlopende onderwerpen gediscussieerd, van hedendaagse filosofie tot de geopolitieke gevolgen van de crisis in Egypte. Onderwerpen over dewelke de ex-journalist overigens uren kan doorgaan zonder dat het begint te vervelen. Tevens werd het steeds duidelijker dat N-VA de enige partij blijft die ons met ferme hand door het institutionele vagevuur kan leiden. Zolang we maar blijven denken, durven, en doen. Brackes overstap naar de N-VA is dan ook niet meer dan logisch – ondanks zijn socialistische verleden. Als je zo lang en van zo nabij de politiek gevolgd hebt, dan kan je alleen maar besluiten dat dit land blokkeert op institutionele kwesties.

Linkse propaganda

Het weze duidelijk dat de recente ophef over Siegfried Bracke een georchestreerde mediacampagne – linkse propaganda, zo u wil – is die duidelijk bedoeld is om de N-VA’er in diskrediet te brengen. Uit goede bron hebben wij vernomen dat het om een afrekening in Gentse socialistische kringen zou gaan. Die bron kon ons ook vertellen dat Bracke “erg, erg veel vrouwen heeft gehad”.

Omstreeks vier uur ’s ochtends werd duidelijk dat de redacteuren van De Raaskalderij de stamina ontbeerden om aan Brackes tempo te blijven doordrinken. Het besnorde N-VA-kopstuk is immers niet alleen gezegend met een buitenmenselijke intelligentie, ook zijn uithoudingsvermogen en zelfs zijn anaeroob vermogen zijn niet van deze wereld. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat Bracke ondanks twee flessen whisky nog perfect in staat was om achter het stuur van zijn CO2-neutrale wagen te kruipen. Uit goede bron hebben wij vernomen dat dat geen terreinwagen is.

Laat een reactie achter