Man (59) overleeft zware pandemie; heeft warm, trekt blikje Cola Zero open

KESSEL-LO – Nu de eerste versoepelingen sinds het coronavirus de wereld op slot gooide de terugkeer van de normaliteit inluiden, is Leuvenaar Lodewijk Browaeys (59) dankbaar dat hij de ontwrichtende pandemie heeft overleefd. Ook heeft hij het warm.

“Nu reeds eenmaal gevaccineerd zijnde, kan ik stellen dat ik veel geluk heb gehad”, verzucht de Leuvenaar. “Voor zover ik daar zeker kan van zijn, ben ik niet besmet geraakt met covid-19. “Wel heb ik me zo nu en dan, lijdende aan de occasionele opvlieger die gepaard gaat met mijn steeds hogere leeftijd, eens afgevraagd of ik geen koorts had. Gelukkig bleek dat, mijn temperatuur opmetende met een gehomologeerde digitale koortsthermometer, nooit het geval”, getuigt Browaeys.

De stadsschouwburg van Leuven, die Lodewijk Browaeys ook in betere tijden niet frequenteerde. (foto: Homeros 29, CC BY-SA 3.0)

“Ook vandaag heb ik het warm maar, zo eens uit mijn raam kijkende, veronderstel ik dat dat met het mooie zomerweer te maken heeft”, aldus een zichtbaar opgeluchte Browaeys, terwijl hij van zijn blikje Cola Zero zonder cafeïne nipt.

Op een bijna fatale daguitstap na, is Browaeys het afgelopen jaar eigenlijk nooit echt in gevaar geweest. “Mijn lockdowndagen vullende met wandeltochtjes her en der, ben ik in februari nog eens 15 kilometer gaan wandelen in het Nationaal Park Hoge Kempen, luttele maanden vóór de voortvluchtige militair Jürgen Conings zijn wagen er parkeerde en enkele boobytraps aanbracht. Dan komt het wel heel dichtbij.”

Vanaf vandaag gaat het Zomerplan in dat ons stapsgewijs uit de vrijheidsbeperkingen moet loodsen. Browaeys is blij met de eerste versoepelingen. “Geen contacten hebbende, laat staan een knuffelcontact, ben ik verheugd dat de term geschrapt wordt zodat ik vanaf vandaag niemand meer moet aanduiden om niet mee te knuffelen.”

“Nooit de nood voelende om te betogen, ben ik tevens opgetogen dat ik het vanaf vandaag weer zou kunnen doen, mocht ik onverhoopt uiting willen geven aan mijn onvrede over deze of gene maatschappelijke kwestie.”

Op een dag als vandaag zou Browaeys bijvoorbeeld een statement tegen de opwarming van het klimaat kunnen overwegen, suggereert hij, “mocht het niet te warm zijn om rond de middag buiten te komen.”

Ook de afbouw van het verplichte telewerk verwelkomt Browaeys met open armen. “Hoewel telewerk me elke werkdag een uur pendelen bespaarde, had ik nog geen zinvolle invulling voor die vijf extra uren gevonden. En op kantoor hebben ze airco.”

“Ach, meer dan een vol jaar verstoken geweest zijnde van enige culturele activiteit, kijk ik er weer naar uit om vanaf heden mijn wekelijkse routine van vóór de pandemie verder te zetten, en niet naar het theater, noch naar de bioscoop, noch naar een concert of een café gaan”, besluit Browaeys, die vanavond door de hitte allicht langer zal opblijven dan de avondklok, mocht die nog in voege zijn.

Laat een reactie achter