De Block werkt aan nieuwe richtlijnen voor palliatieve zorg: na drie weken moet u dood zijn

BRUSSEL – Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) werkt aan een richtlijn die bepaalt hoe snel terminaal zieken de palliatieve zorg moeten verlaten. ‘Na twee, drie weken in de instelling zou je toch het fatsoen moeten hebben om dood te gaan.’

Na een paar weken in de palliatieve zorg wordt het toch stilaan tijd om zachtjes weg te glijden, vindt De Block.

Er zitten grote individuele verschillen op de duur van een palliatief zorgverblijf. Daarom heeft minister De Block het Nationale College voor Sociale Verzekeringsgeneeskunde gevraagd om een richtlijn op te stellen voor een aantal ongeneeslijke ziektes, zoals bijvoorbeeld Alzheimer en bepaalde soorten kanker. “Aan zo’n uitgezaaide longkanker kun je niets meer doen. Dat zijn letterlijk kosten op het sterfhuis. Na een tweetal weken zou de patiënt toch echt de zorginstelling moeten verlaten”, argumenteert De Block.

Toch gaat het volgens de minister niet om een besparingsmaatregel, maar om een hulpmiddel voor huisartsen om de juiste duur van het palliatieve zorgverblijf in te schatten. “Het kan niet de bedoeling zijn om een patiënt nog een paar maanden te laten verder sukkelen als het doodvonnis al geveld is. De palliatieve zorg is niet bedoeld om een maand lang aan de morfinepomp te hangen. Dergelijke profiteurs moeten er uit.”

Helse pijnen

Maar wat dan met patiënten die onverhoopt toch langer leven dan de huisarts had voorgeschreven? “Er zijn heel wat middelen om de dood op het gestandaardiseerde tijdstip te doen intreden”, vertelt De Block. “Palliatieve sedatie bijvoorbeeld, waarbij de morfinedosis stelselmatig opgedreven wordt naarmate het einde van de voorgeschreven zorgtermijn nadert. Men kan ook geëuthanaseerd worden op de laatste dag van het verblijf. Of je kunt de palliatieve zorginstelling verlaten als het voorschrift stopt en de laatste dagen van je leven thuis doorbrengen, in helse pijnen. Dat is een keuze die de patiënt volledig zelf kan maken.”

97 reacties op "De Block werkt aan nieuwe richtlijnen voor palliatieve zorg: na drie weken moet u dood zijn"

 1. De ambassade van Saoedi-Arabië heeft zich bereid verklaard de slachtoffers van het Belgische regime op te vangen en heeft extra bedden laten aanrukken voor de geïnteresseerden.

  Beantwoorden.
   1. Soylent Green, Lode. ’t Was geen zeep hé, maar iets lekkers… Maggie zou er verzot op zijn. Zie mijn reactie een paar verdiepen lager, daar kunt ge ook de trailer bekijken .

    Beantwoorden.
 2. In het kader van de nomenclatuur kunnen hangende voorstellen gerealiseerd worden:
  1. een vergoeding voor de arts voor het “op tijd laten sterven van de patiënt” Het ligt immers voor de hand dat de arts hiermee in eigen vel snijdt.
  2.deze vergoeding dient gemoduleerd worden naargelang de Verwachte Levens Duur” (VLD). Hoe hoger de VLD, des te hoger de vergoeding. (logisch: de arts verliest een belangrijk deel van zijn gewaarborgd inkomen en de staat doet besparingen)
  3.om de vergoeding van de arts te vergemakkelijken dient die verstrekte hulp vergoed te worden via het derde betaler systeem
  4.het ligt voor de hand dat die vertrekking geen tweede keer mag aangerekend worden bij dezelfde patiënt.

  Beantwoorden.
  1. Ik denk dat die dikke Bertha geen echte dokter is, een echte dokter ‘raaskald’ niet zo als deze onbekwame minister . Zij heeft het figuur en de gesteldheid om alle kwalen en ziektes te krijgen die voorbehouden zijn aan zulke vleesbergen , het kan haar niet schelen verklaard ze dan nog in verschillende gesprekken met journalisten , dus de kans is groot dat zij …..

   Beantwoorden.
   1. Nou k hoop dat het eerst haar zelf overkomt zij hoort niet zomaar te beslissen over terminale mensen dit kan gewoon niet meer waar gaat het heen in Europa ze zijn al zo aan het besparen dat sommige mensen nu al niet eens de medicijnen krijgen die ze nodig hebben

    Beantwoorden.
   1. Mensen die palliatief zijn, dit wil eigenlijk zeggen dat ze niet meer te genezen zijn van de kwaal die ze hebben, maar deze mensen kunnen nog JAREN leven mits goede begeleiding en de vergevorderde medische hulp van degelijke artsen, die er gelukkig nog wel zijn MW De Block,
    Het is niet omdat je een ongeneeslijke ziekte hebt dat je moet sterven!!!! Dit is de schandaligste uiting van een politieker die ik ooit in mijn leven heb gehoord en die zich nota Bene nog arts durft te noemen!!! Medici en paramedici zijn opgeleid om mensen te redden daar waar het kan,!
    Waar heb jij in godsnaam school gelopen????

    Beantwoorden.
     1. de Corolla rijder reeds viermaal · Bewerken

      Wat is er mis met een doos Cornflakes?
      Interessante lectuur bij het ontbijt voorafgaand aan de TWEEDE echtscheiding, een diploma , ten spijt.

 3. We hebben nu al jaren letterlijk en figuurlijk De Block aan ons been, dat is ook over datum. Tijd voor een drastische ingreep. Als de ploeg in De Haan klaar is met het versnijden en ruimen van die vinvis…

  Beantwoorden.
   1. Het is inderdaad zeer schokkend om te horen dat het profiteurs zijn omdat ze lang afzien en morfine nodig hebben gedurende het einde van hun leven en dat is een dokter !! En minister.Ik hoop dit mens in de toekomst niet meer te zien.Hoop dat ze stopt met haar gruwelijk beleid…

    Beantwoorden.
 4. Christine Van Herzeele · Bewerken

  Meer dan schandalig voor iemand met een achtergrond als arts. Door dat soort proleten worden we tegenwoordig bestuurd. In en in triest, is dit wat het volk wil!!!!!

  Beantwoorden.
  1. Wat voor een onmens , wacht als zij ziek word wand met haar dikke body zal dit er zeker van komen , voor jou madam de block ale vuile zeehond , 1 week palliatieve en weg met die zeehond , zeehonden zijn nogtans heel mooie maar te vergelijken met jou ???een ramp jij bent een onmens JE HEBT EEN HART VAN STEEN , dit soort moet uit de politic zo snel mogelijk

   Beantwoorden.
 5. In mijn leven heb ik tal van vrienden gehad , vrienden die studeerden aan het unief, jaar na jaar zag ik deze vrienden veranderen in ongevoelige , mens misbruikende , arrogante wezens. Ieder jaar zag ik deze mensen meer en meer naar de elite mentaliteit afdwalen . Nochtans bestaat er geen elite , het is een denkbeeldige ingesteldheid die zelf verworven is. De Block hoort bij deze mensen , mensonwaardig , asociaal en dom van inhoud. Voor mij mag ze morgen opstappen, net zoals veel andere politici. Aan de profs wil ik de boodschap meegeven om hun les pakketten te herzien, want de huidige ( elite ) is volkomen verkeerd opgevoed, Laat ons stellen dat enkel geld en macht in hun hersenen is in gedrild, met de nodige gevolgen van dien. Wie denken ze wel dat ze zijn, dat zij beslissen over hoe en wat wij met ons leven doen ? Iedere dag dat van de dood is een dag te vroeg, Het is echt tijd voor opstand van allen, want zij gaan verder en verder omdat ze geen tegenstand krijgen,,, stemmen heeft ook geen zin , want ze onderhandelen onderling met kartels , wat compleet ondemocratisch is. Stemplicht dus afschaffen en maximum termijn op zetten voor politici, max 4 j met 1 kans op herkozen te worden. Dat is democratie , niet wat nu gaande is..

  Beantwoorden.
 6. Beste mevrouw De Block zelf al zo iemand gehad in de familie ??? Ik snap niet dat een mens zoals u zoiets kan zeggen !!! Leef jij zelf zo gezond misschien ???? Als eens naar uw eigen gekeken voor je oordeel velt of probeert om beslissingen voor iemand anders te pakken !!!!!!!

  Beantwoorden.
  1. Awel ik heb mij opgegeven als kandidaat : als ik alleen nog maar nonsens kan schrijven en geen zinnige dingen meer zoals nu, dan is dat spuitje meer dan welkom. kan ook zonder spuitje, eigenlijk een onnodige kost die de moeite niet meer loont en ik heb daar bang van. Gewoon een tik met een hamer ( maar wel van een goed merk hé, geen huismerk van de Aldi !

   Beantwoorden.
   1. beste Mendeljew,

    als je “alleen nog maar nonsens kan schrijven en geen zinnige dingen meer zoals nu, dan” kan je beter solliciteren bij de redactie van de Raaskaalderij of de Rechtzetting.
    zij hebben dringend meer volk nodig.

    PS de Aldi levert meestal kwaliteit voor je geld en ook al is het een zware hamer van de Aldi of zelfs van den Action, die zal ook wel volstaan voor dat laatste karweitje.

    Beantwoorden.
 7. gaat madame de block nu al voor god spelen ook?niemand kan juist voorspellen wanneer iemand gaat sterven. heb het mee gemaakt met mijn man, minimum drie weken,max drie maanden, awel na veertien dagen was t’gedaan..het vrouwtje die terzelffdertijd gediagnosteerd werd en hetzelfde had als mijne man, hetzelfde gezegd geweest, heeft nog bijna een jaar geleefd waarvoor wij heel blji waren en haar familie ook…dus da betekent eigenlijk als je maggie moet volgen dat zij dan een spuitje had gekregen want ja ze leefde te lang….echte schand,k’hoop voor haar dat ze eens persoonlijk zo iets mee maak, dan gaat ze misschien anders piepen…voor mijn mama vorig jaar wast’dan weer anders, ze zag enorm af, dokter had gezegd da ze gingen sedatieve geven, we hebben moeten smeken maar neen ze mochten nikske geven….de vierde dag leefde ze nog maar hoe…dankzij goede verpleging dan toch eindelijk verlost geworden na de zoveelste telefoon naa rde dokter….en nu ga je moéten dood gaan of ze gaan een spuitje geven……hoog tijd dat er een nieuwe regering komt want as t’zo verder gaat krijg je al een spuitje als je niks meer kan opbrengen…..

  Beantwoorden.
  1. Wel , Martine , ik denk dat je gelijk hebt. Als een mens niks meer opbrengt voor de staat … moet opgeruimd worden , zo moet er geen werkloosheiduitkeringen en pensioen betaald worden … zo kan de overheid nog meer belastingsgeld verkwisten aan nutteloze dingen … of in eigen zak steken . Ik ben ervan overtuigt dat een aantal politici deze richting willen gaan

   Beantwoorden.
 8. Rustig mensen, rustig. Ik zie dat het onderwerp voor veel beroering en emoties zorgt, maar misschien moeten we De Block…euh.. voor het blok zetten. Wat is het geval? Als ik het goed begrijp gaat het over 8 aandoeningen zijnde: lage rugpijn, borstkanker, burn-out, lichte angst en depressie, een knieprothese, een acuut hartinfarct en een aandoening in de schouder of in de pols. Als ervaringsdeskundige – ik heb ze alle 8 gehad en mijn depressie is nog altijd niet voorbij – heb ik uitgerekend dat de ene na de andere goed is voor 10 jaar ziekenkas. Als we nu eens allemaal, en dan bedoel ik allemaal, bij wijze van stiptheidsactie het hele traject zouden volgen, dan zal De Block toch wel eens anders piepen, nee? De volgorde speelt eigenlijk geen rol alhoewel ‘een lichte angst’ toch als eerste moet optreden bij het vooruitzicht op wat gaat volgen. En de depressie komt op het einde van uw traject ook wel vanzelf. Tussenin moogt ge het invullen zoals ge wilt. Zelf vond ik het acuut hartinfarct wat dramagehalte betreft wel de max. De lage rugpijn is dan weer plezant omwille van het hoger-lager-spelgehalte: Waar doet het zeer? Hoger! Lager! Dus met zijn allen, minder ongevallen en kom op tegen De Block #blokdeblock. Voor de rest: ’t gaat sneeuwen want ik voel het in mijn prothesen.

  Beantwoorden.
 9. Hier moet je echt véél lef voor hebben en je veel béter voelen dan je medemens….”oordelen over leven en dood” en er nog een termijn opplakken ook heeft een gezicht gekregen nl. Dat van onze Minister van volksgezondheid die bovendien zelf arts is…wat zal het volgende zijn waarmee ze de gewone mens het leven nog zuurder gaat maken ??? Ziek zijn, wordt voortaan ook al in twijfel getrokken omdat er te véél ziekteverzuim is, dure medicatie wordt nauwelijks terugbetaald en als je dan je laatse adem aan het uitblazen bent, kan je dat niet snel genoeg doen…is dat de persoon voor wie het volk gekozen heeft? Ik schaam me dood in HAAR plaats…

  Beantwoorden.
 10. De(n) Block toont aan dat ze warm van hart is, want de werkgeversorganisatie Open VLD wilde verder gaan. Die eisten niet alleen het binnen 3 weken doodgaan van de werknemer, maar ook dat deze een voorafgaande en schriftelijke toestemming heeft van de werkgever, met opgave van de periode wanneer men graag zou overlijden. Deze gemotiveerde aanvraag moest minimum 3 maanden op voorhand zijn, zodat de wergever de werknemer nog zonder rechten zou kunnen ontslaan. De Block is hier echter gaan voorliggen, om te vermijden dat deze uitbreiding er kwam. Aan de familie van de werkgevers: van zodra De Block rechtstaat, en de ingang van het gebouw van de werkgeversorganisatie terug bereikbaar is, ziet u hen terug.

  Beantwoorden.
  1. Mevrouw de block kunnen ze beter laten inslapen want als zo iets aanspoelt is alles vervuild ze moet zich schamen zich voor God uit te geven zouden wij niet eens beslissen wanneer zij moet sterven “het speer eens omdraaien” hoe zou dat voor haar aanvoelen?

   Beantwoorden.
 11. Ik ben positief gestemd over haar plannen. Maar heb ik recht van spreken, als Nederlander op een Belgische site? Ik ben niet gelovig in religieuze zin maar geloof wel in de zegen van euthanasie….

  Beantwoorden.
 12. U denkt zich een dokter te noemen. Ik heb hier een andere naam voor die ik beter niet uitspreek.. Als je op het einde van je leven bent, na een langdurig werken, is er maar één uitweg volgens jou. Zo snel mogelijk verdwijnen. Vroeger deed men dat in de gaskamer, nu doet men dat met een spuitje. We gaan terug naar het klassensysteem. Jullie denken zich alles te kunnen toe eigenen, de rest moet uit de weg geruimd worden. Walgelijk!!! Het wordt hoog tijd dat de democratie een echte democratie wordt.

  Beantwoorden.
  1. De Raaskalderij is een keurmerk voor onderzoeksjournalistiek en baseert zich uitsluitend op anonieme betrouwbare bronnen uit de omgeving van de minister. In dit geval was dat Mariette Scheurlinckx, een vriendin van een nicht van de schoonzuster van De Block. Dubbelcheck bij de heer Hoe Lang die met voldoening 3 lessen Nederlands gevolgd heeft, zichzelf al vlot kan voorstellen en werkzaam is in de keuken van De Lange Muur te Merchtem alwaar Maggie wel eens passeert, leverde een volmondige Ya op. Dus het zal wel waar zijn zeker? Of wilt u hier gewoon komen polariseren en beweren dat dit allemaal fake news is?

   Beantwoorden.
   1. Inderdaad ! De raaskalderij verkondigt al eeuwenlang de waarheid achter de schermen. De traditionele pers raaskalt er maar wat op los zonder eigenlijk te weten waarover zij schrijven..Onze objectiviteit, gesponsord door de heer Putin, staat hier garant voor.

    Beantwoorden.
   2. Wacht eens, Mariette Scheurlinckx, heeft die al een keer niet in de gazet gestaan met de grootste pompoen van Dentergem in 1997? Of was dat Henriette Vandevelde, die eigenlijk ook verre familie is van de schoonbroer van De Block maar dat is een kant die niet meer spreken met mekaar.

    Beantwoorden.
    1. U zult er begrip voor willen opbrengen dat wij de anonimiteit van onze bronnen moeten beschermen. Maar mocht ik een tip van de sluier van Mariette oplichten zou u inderdaad merken dat haar pompoenen niet alleen de grootste van Dentergem zijn, maar zowat van het hele Vlaamse land. Ook in dat opzicht staat ze dus dicht bij De Block. Om bij het thema te blijven:. het herstel van een borstverkleining bedraagt slechts 14 dagen alhoewel de gevoelsvermindering in de tepel van 9 tot 12 maanden kan aanslepen Maar dat laatste mag er u niet van weerhouden, tenzij u de tepels beroepsmatig van doen hebt, om weer aan de slag te gaan.

     Om de kwaliteiten van onze diensten nog te verbeteren zouden we graag uw mening kennen:
     Deze informatie was a) nutteloos b) waardeloos c) helemaal niet wat ik zocht d) a,b en c samen

     Ik zou deze site a) nooit aanraden aan vrienden b) aanraden aan mijn ergste vijanden c) bij Jan Jambon als ongepast, smakeloos en vulgair laten registreren

     Ik zal De Raaskalderij a) nooit meer lezen b) nooit meer lezen c) nooit meer lezen

     Beantwoorden.
  1. Dat al die sukkels hier zich daar aan laten vangen!! Whoehahaha, de reacties zijn de domste die ik ooit zag. Kennen jullie nu echt niet een artikel naar onwaarheid schatten. Trump zo TERECHT zeggen FAKE NEWS !!!

   Beantwoorden.
 13. Ik ben wel geschrokken van de reacties op mijn voorstel dat weliswaar uit de context gerukt werd en verkeerd geciteerd, een typisch geval van framing. Het is helemaal niet de bedoeling deze maatregel van vandaag op morgen in te voeren. Patiënten die terminaal worden voor 2019 moeten zich geen zorgen maken en kunnen rustig op hun eigen tempo sterven. Het is pas voor nieuwe gevallen vanaf 2019 dat deze degressieve maatregel in werking treedt. Degressief omdat de verlenging van uw leven omgekeerd evenredig zal zijn met de kost van uw aandoening. Kortom diegene die kiezen voor een minder luxueuze ziekte moeten zich ook dan helemaal geen zorgen maken. Dit is een sociale maatregel omdat we weten dat arme mensen omwille van vochtige huizen vaker rondlopen met een snotneus. Maar een snotvalling kan gemakkelijk zelf behandeld worden zonder kosten voor de gemeenschap. Daarenboven heb ik een aantal vrijstellingen ingebouwd zoals terminale levercirrose wanneer men kan aantonen dat dit een gevolg is van overmatig alcoholgebruik dat aangevat is geworden voor het achttiende levensjaar. Ook alle aandoeningen ten gevolge van obesitas zijn vrijgesteld omdat deze mensen uiteindelijk veel bijdragen aan de horeca en we deze sector niet in gevaar willen brengen. Verder zullen alle patiënten ondersteund worden met een hulppakket waarin een stevige koord, een atlas van alle onbewaakte overwegen in Vlaanderen, een recept voor een lekkere appel met cyaankali en een maand gratis lidmaatschap bij Dela zitten.
  De cruciale vraag is wat we willen: Een egoïstische maatschappij waar iedereen alleen maar aan zijn eigen pijn denkt ten koste van de erfgenamen en de gemeenschap of een solidaire maatschappij waar eenieder zijn grafsteentje bijdraagt? Ik reken op zondag 26 mei bij de federale verkiezing op het ongezonde verstand van de burger! Mijn slogan zal zijn: Lang leve de Vlaming, maar niet langer dan nodig.

  Beantwoorden.
  1. Verbaasd over hoeveel idiote reacties hier op gegeven worden. Denk eens na… een vreselijk slecht geschreven artikel op Raaskalderij.be door Jan Pieter De Leugheneire. Met twee giveaways zoals deze zou je toch twee keer moeten nadenken nietwaar. Het laatste wat hier over gezegd werd in de media was vorig jaar in november. En dat wetsvoorstel over gecontroleerde palliatieve sedatie krijgt dat kreng er echt niet door hoor, no worries.

   Beantwoorden.
  2. Mevr Maggie Ik zelf heb borstkanker. Heb Ik gevochten om na kanker terug gaan gaan te weekend . Ja met chemo , operatie, bestralingen is dit niet vanzelf sprekend. Elke dag ben Ik blij dat Ik er nog ben . Hoelang dat weet niemand. Wat vandaag niet is kan morgen je leven overhoop halen . Ik vecht vanaf nu elke dag voor mijn Gezondheid ,mijn kleinkinderen ,mijn job ben niet meer de sterke mama maar gebroken door iets wat ik niet in de hand had . Graag een beetje respect voor alle lotgenoten! Grtj een droevige mama !

   Beantwoorden.
 14. Vreselijk als je zo koel , koud & beredeneerd over een mensen leven kunt spreken , ik krijg er koude rillingen van . Wat Mevrouw De Block als het jou of een van je geliefden ooit overkomt ????? Denk daar maar eens over na !

  Beantwoorden.
  1. Leer lezen voor je iemand beschuldigd en zoek mischien eens satire op. Want op zo een webiste zit ge. Mischien had ge het niet door aan de hand van de andere artikels die op niks slagen. Anders aan de naam van de auteur.

   Beantwoorden.
 15. wat een onmens heb mijn eigen partner afgeven aan longkanker heb 32 jaar diensthoofd geweest op oncologie geef dat mens zelf een spuitje meer verdient ze niet haar dik lomp lijf hoort ook niet thuis in deze wereld gratis vervoer voor dat dik varken en nog goed haar zakken vullen vraag af waarom ze in de polltiek zit geen job als dokter neen wie wil er nu bij zo een onmens terecht laat je geld maar achter in mijn zakken en ga maar dood zet dat mens op een eiland zonder iets daar zit ze het best en als ze dan uitgedroogd is kan je ze nog opzetten als monument der domme trut
  wat voor mens is dat die mogen ze mij tegen de muur zetten en boem los er een door goed en goedkoop

  Beantwoorden.
  1. Voor ge mensen zit te beschuldigen. Maggie zit hier voor niks tussen. Dit is een satirische website. Zoek op wat het betekend. Alle artikels zijn een grap. En het leukste van deze site zijn niet de artikels. Maar wel de domme reacties van mensen die er toch altijd maar weer in trappen.

   Beantwoorden.
   1. Cindy, die antwoorden zijn ook maar satire zenne. Of dacht gij echt dat dat allemaal echt was? Of, wacht… ik snap het… ook uw opmerking is satire natuurlijk en hetgeen gij schrijft is niet echt. Dus Maggie zit er wel voor iets tussen… Aha… dan hebben die mensen wel gelijk natuurlijk. Zo’n slechte Maggie, ze moest zelf eens moeten meemaken wat satire is.
    P.S1: Dit is GEEN satire, maar echtigentechtig echt.
    P.S2: PS1 is wél satire.
    P.S3: Kent ge Maggi de Blokjes? Dat is ook GEEN satire.

    Beantwoorden.
 16. Als er een klusje in je huis gedaan moet worden is het makkelijker de hele straat af te breken en opnieuw te bouwen, en die kant is vanzelf ook de medische stand meegegaan. Industrialisering.
  Of ook wel: commercialisering, als de vorm de inhoud overheerst. De Belg heeft een baksteen in zijn maag, staat geschreven. Het is ambitieuzer, de operatiekamer. Mechanisatie. ‘De vooruitgang.’ En het bestrijdt kwakzalvers. Op een steeds effectiever zorg is derhalve ons verzekeringsstelsel ingesteld. Iedere onzekerheid over de dood wordt uitgebannen.

  Beantwoorden.
 17. Zis zi hele geschift zeker ze moet eigelik vele klappn die dikke doze oe kommet daze doktergekoomn is ze zit verdomme zelve vol me ziektes wuk eje gezeid vanje schoonzoon ja meneer de dokteur trekt ma de stekker uit nis gaat toch dood (nus toch dood) je zi een eigoistische vetzak die peist dazet al is omdaze minister is en omdaze op tv komt. Je weetni wuk daje zegt gi kpeis dan de mensen van de ondertiteling op vtm under alssan mistypen minister van volksongezondheid

  Beantwoorden.
  1. Oei dat is erg. Heel erg. Ik vrees dat u in aanmerking komt. De enige raad die ik u kan geven is om er voor te zorgen dat Maggie u niet ziet. En zeker niet hoort! Verstaat ge? Of dat ge het verstaat? DA ZI JOEN NI MEUHE ZIEN! DA GI JOEN MOE VERSTOPN! IN DE PUPPEHOALE OFTWA. E ZWIEHE WHEH! TONS GOAT STOETE MAHIE KOMN OM JOEN TE PAKN!

   Amai, als dat maar goed afloopt…

   Beantwoorden.
 18. Mijn Afrikaanse vriendin weegt ook veel te veel. Na twee beroertes blijft er eigenlijk niet veel van over. “But I am not a cancer patiënt’ Op een keer had ze totaal per ongeluk mijn Wiet opgestofzuigd. En als je haar een mot geeft krijg je er vijf terug. Op een keer is ze OP me gaan zitten.met haar dikke kont. Zonder papieren. Me too.

  Beantwoorden.
 19. Ik vind het beschamend dat men dit zomaar durft neer te schrijven! Persvrijheid? Wat jullie doen is paniek zaaien, verdriet terug uit de bodem van vele mensen hun hart graaien!
  Satirische dagblad, tijdschrift, website… jullie raaskal maakt vele mensen vandaag erg verdrietig. Maar hej, weet je wat… jullie bericht is massaal gedeeld omdat jullie een pijnpunt in vele families aanraken. Jullie opzet is geslaagd! Van mij krijgen jullie alvast een daverend applaus! ??????

  Beantwoorden.
  1. En te weten dat het niet de eerste keer is dat dergelijke zaken op mijn kap gebeuren. In 2015 hebben ze dat haar nog eens gelapt en toen is de zogenaamde satire zelfs offline gehaald. Wat er toen gebeurde is hier te lezen.
   Ik vraag me overigens af of ik geen juridische stappen kan ondernemen tegen het valselijk misbruiken van mijn naam in het artikel? En moest ik een eer hebben, ik zou ze voor eerroof aanklagen ook.

   Beantwoorden.
 20. Aan haar argument te horen weten we dan ook weeral hoe ze zelf ingesteld is zeker. Als iets niet lukt, er geen hoop meer is en er geen hulp meer te bieden valt dan stop je er maar gewoon mee toch?! Net zoals haar dieet dan waarschijnlijk.. Egoïstisch geval!

  Beantwoorden.
 21. Jean Gol heette eigenlijk Jean Goldstein. Gol was zo een van die VETTIGE joodse liberalen van in de jaren 80. OK toen viel hij vroegtijdig dood. Door andere mensen hun eten op te eten. wat anders?

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter