Al-Qaeda niet te spreken over stunt Tom Waes

BRUSSEL – Al-Qaeda heeft een klacht neergelegd tegen Tom Waes. De organisatie beschuldigt de televisiemaker van plagiaat, naar aanleiding van een stunt die hij uithaalde voor de laatste reeks van ‘Tomtesterom’. In de eerste aflevering van zondag 19 februari bestuurde Waes eigenhandig een Boeing 737, een stunt die volgens Al Qaeda oorspronkelijk hun idee was. Voor hen liep het echter grondig mis toen hun stuntteam in september 2001 enkele ongelukkig geplaatste torens in New York niet kon ontwijken.

Voor ‘Tomtesterom’ is Waes erin geslaagd na een uiterst korte opleiding met een Boeing 737 vanuit Brussels Airport in Zaventem naar Oostende te vliegen, even boven de Noordzee te cirkelen, enkele touch-and-go -landingen uit te voeren op het vliegveld van Oostende om vervolgens weer naar Brussel te vliegen om daar te landen. Een stunt die zijn effect niet heeft gemist , niet in het minst omdat hiermee een pijnlijke lacune in de Belgische wetgeving werd blootgelegd.

Catastrofe

Maar niet alleen de politiek is niet opgezet met de daad van Waes. Ook Al-Qaeda Belgium laat bij monde van zijn woordvoerder Mohammed Ben’Al-Madena weten niet te spreken te zijn over de stunt. “Allah is groot!”, windt de bebaarde activist er geen doekjes om. “Men heeft hier schaamteloos ons idee uit 2001 gestolen! Ook al was dat niet bepaald een hoogvlieger te noemen.” (Het stuntteam van Al-Qaeda vloog toen  in het kader van het programma  ‘De Jihadkameraad’ per ongeluk  tegen de WTC-torens in New York, waardoor  de stunt resulteerde in een catastrofe die duizenden mensen het leven kostte. nvdr.) “Een overduidelijk geval van plagiaat!”

Boeing 737 (Beeld: YouTube)
Boeing 737 (Beeld: YouTube)

“En dat is niet alles! De programmamakers  tonen hiermee  een totaal gebrek aan respect voor de duizenden slachtoffers van de War on Terror, die het ongelukkige gevolg was van  onze mislukte stunt. Men hoeft geen hoogleraar ethiek te zijn om in te  zien dat een dergelijk  schouwspel absoluut niet door de beugel kan.” Ben’ Al-Madena geeft ook aan allerminst onder de indruk  te zijn van het feit dat Tom Waes wel heeft kunnen waarmaken waar Al-Qaeda jammerlijk heeft gefaald. “Wij probeerden het tenminste met vijf toestellen tegelijkertijd!” blaast de omzwachtelde  hoog van de toren.

De fundamentalistisch-islamitische vereniging is niet van plan het voorval toe te dekken met de mantel der liefde en heeft een klacht wegens plagiaat neergelegd bij de procureur des Konings.

Brokstukken en brandende kerosine

Waes zelf laat de commotie niet aan zijn hart komen. “Dat ze maar doen,” lacht de populaire televisiemaker, “wat wij hebben gedaan is perfect legaal, in tegenstelling tot onze vrienden van Al-Qaeda die geen toestemming hadden gevraagd aan de bevoegde instanties.” Tijdens de stunt werd Waes overigens bijgestaan door een ervaren piloot, die kon ingrijpen mocht dat nodig zijn en erover waakte dat alles strikt volgens de regels verliep. “We hebben het veel professioneler aangepakt dan Al-Qaeda. Zo hebben we veiligheidshalve maar met één vliegtuig gevlogen, en waren er enkel BV’s aan boord, geen onwetende burgers. Als die in een wolk van brokstukken en brandende kerosine naar de andere wereld zouden zijn geholpen, was de wereld misschien zelfs beter af geweest!” grapt de 43-jarige acteur. (Aan boord van de Boeing waren onder meer Alex Agnew, Jan Van Looveren, Els Pynoo, Geena Lisa, Cath Luyten, Axel Daeseleire en Veerle Dobbelaere uitgenodig, nvdr.)

3 reacties op "Al-Qaeda niet te spreken over stunt Tom Waes"

  1. Hahaha

   U geloofd toch diene zever niet man man denk U dat echt dat die mannan van “al-qaeda” daar mee bezich houden met Tom Waas zijne cirque.

   Deze is tot nu toe de beste grap van 2012 dat ik gehoord heb

   Mvg

   Beantwoorden.
 1. gooit een bom op al-qaeda, genoeg me hunne zever en prietpraat !!
  in principe hebben die niet recht van spreken als ze onze wetten ook niet volledig volgen. volg je de belgische wetten niet en gedraag je u niet als een belg.. shut the fuck up dan en ga gotverdoeme dan wa kakke op jullie koran!! weg met jullie bullshit !
  Doe normaal als iedereen en de pot op met jullie geloof!
  heb overlaatst een koran gekocht om mijn gat dermee aftekuisen, wel goed papier moet ik zegge
  de balle ;)

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter