Studio100 leverde geluidskanon om migranten buiten EU te houden

SCHELLE – Het Belgische Studio100 kwam als winnaar uit een openbare aanbesteding van de Griekse politie. Het geluidskanon dat ze in opdracht van de EU ontwikkelden moet migranten ontmoedigen om de Europese Unie te betreden.

De gepantserde vrachtwagen met kleurig Bumba en K3-logo patrouilleert langs de Grieks-Turkse grens en zal regelmatig oorverdovend lawaai over de grens ‘schieten’.

Volgens Studio100-baas Hans Bourlon is het evenwel niet de bedoeling dat het wapen specifiek op kinderen gericht wordt. “We richten ons op een breed publiek en hebben het kanon ontwikkeld in de irritantste frequenties van het bereik van het menselijk gehoor: de bandbreedte van Q Music, Joe en Nostalgie.

Het Studio100-geluidskanon in actie.

Opmerkelijk: voormalig staatssecretaris voor Asiel & Migratie Theo Francken (N-VA) stelt zich intussen ernstige vragen over het geluidskanon op Twitter, en roept er op tot ‘een beetje menselijkheid aub’. “Duw hun gammele bootjes terug de zee in, steek ze allemaal in een kamp zonder sanitair en laat ze daar jarenlang wachten op een beslissing omtrent hun asielaanvraag, maar in godsnaam, stel ze niet langer dan een paar seconden bloot aan de Studio100-catalogus.

Intussen werkt Kapitein Winokio voor artsen Zonder Grenzen aan een meer humaan, akoestisch geluidskanon.

Laat een reactie achter