Pfizer en AstraZeneca moreel failliet verklaard

BRUSSEL – De ondernemingsrechtbank heeft farmareuzen Pfizer en AstraZeneca moreel failliet verklaard. Al sinds hun oprichting bleef de morele schuld van de multinationals maar oplopen. Uiteindelijk gaf de coronacrisis de dodelijke injectie.

Weinig verrassend nieuws vanochtend bij de ondernemingsrechtbank: het doek is definitief gevallen over de morele geloofwaardigheid van de farmaceutische bedrijven Pfizer en AstraZeneca. Het was al langer bekend dat de morele schuld van beide multinationals, en bij uitbreiding de hele sector, jaar na jaar bleef oplopen.

De coronacrisis bracht de dodelijke injectie toe

De coronacrisis deed de schulden exponentieel stijgen: woekerwinsten op de kap van doodzieke mensen, trage leveringen, rijkelijk bediende aandeelhouders, contractbreuken, twijfels over de werkzaamheid van het vaccin, niet opdagen op belangrijk Europees crisisoverleg, noem maar op. Een moreel faillissement was dus onafwendbaar. 

De CEO’s van Pfizer en AstraZeneca bereiden nu een grootse crowdfundingactie voor, geïnspireerd door de sms-actie voor baby Pia. “Als elke inwoner van de Europese Unie een sms’je stuurt, kunnen we met de opbrengst onze morele schuld inlossen”, stellen de multinationals in een gezamenlijk perscommuniqué. “We hopen dat de bevolking massaal haar goed hart toont! Mensen met een slecht hart worden overigens voor slechts 1,9 miljoen euro metéén bij ons geholpen.”

6 reacties op "Pfizer en AstraZeneca moreel failliet verklaard"

 1. Pfizer lijkt tegen de regels ontstaan uit klinisch onderzoek op onvrijwillige proefkonijnen.
  Bij AstraZeneca wordt een getal genoemd van 8 procent effect.
  Maar wat telt is: de tien rijksten van de wereld hebben sinds corona begon zo’n 500 miljard dollar extra verdiend.

  Beantwoorden.
 2. Een nieuw EU complot om de Britten uit te roeien.
  Misschien gelukkig maar voor België dat AstraZeneca uit Henegouwen stiekem naar Engeland wordt geëxporteerd, want er is al gewaarschuwd dat de vaccins minder effectief zijn dan de eigen afweer.

  Beantwoorden.
 3. Nu het echte werk. Deze bedrijven dienen van de aardbol te verdwijnen. Ze vormen een bedreiging voor de mensheid. Ik stel een anticrowdfundingaktie voor: oftewel laat iedereen een extra schadeclaim indienen. Met nog wat gratis bijwerkingen op de koop toe. Platspuiten die boel!

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter