Zombies niet langer welkom op Dodentocht

Zombies kwamen alvast op straat om te protesteren tegen de maatregel
Zombies kwamen alvast op straat om te protesteren tegen de maatregel

BORNEM – Vanaf volgend jaar zullen zombies geweerd worden op de Dodentocht van Bornem. Dat heeft het organiserend comité na lang beraad besloten. Met hun trage tempo zouden ze andere deelnemers teveel hinderen op de 100 kilometer lange voet- of fietstocht. Er werden dit jaar bovendien een aantal incidenten gemeld, waarbij enkele deelnemers hersenletsels zouden hebben opgelopen. Vanaf volgend jaar zal de traditionele dodentocht dus geheel zonder Ondoden verlopen. Morgul Deskulcraackere (CD&V), woordvoerder van het Vlaams Platform voor Zombies, spreekt echter van discriminatie. Hij kondigt aan de beslissing van de organisatie te zullen aanvechten. (PG, EM)

Laat een reactie achter