Onduidelijk of het weekend is

De kans is groot dat u vandaag thuis zit, net als gisteren, eergisteren en de dag ervoor. Morgen zal u ook thuis zitten. En de dagen daarop ook. Er is geen enkele manier om te bepalen of het vandaag weekend is. 

Wie een job heeft die er helemaal niet toe doet, zit sinds België op woensdag 18 maart in lockdown ging thuis. Voor velen is het daarom niet zo duidelijk of het vandaag week of weekend is.

Mensen die sinds het begin van de lockdown meticuleus de kalender bijhouden door net als een gevangene elke dag een kras te zetten op de muur, hebben een streepje voor. Maar zo vooruitziend zijn de meeste mensen niet. Gelukkig zijn er nog manieren om te bepalen of vandaag een werk- of rustdag is.

Als u in de videochat van Microsoft Teams of Google Hangouts net als elke vrijdagavond met uw collega’s geaperitiefd hebt, is de kans groot dat het de volgende ochtend zaterdag is. Als u wakker wordt met een kater, is die kans dubbel zo groot. Maar dan zou het ook zondag kunnen zijn. In ieder geval is het weekend, en mag u rustig uitslapen. 

Deze methode is niet van toepassing voor alcoholisten, maar die wisten ook voor de lockdown al niet welke dag het precies was.

De radiogolven af speuren naar een eucharistieviering is dan weer een uitstekende strategie om te bepalen of het zondag is. Ook als er pistolets of koffiekoeken op de ontbijttafel staan, is de kans reëel dat het vandaag weekend is, en dat u niets moet doen.

Statistiek

Liefhebbers van statistiek kunnen dan weer kijken naar de verhouding tussen week- en weekenddagen. Aangezien het in één week van zeven dagen maar twee dagen weekend is, en er vijf weekdagen zijn, bedraagt de kans dat het vandaag weekend is slechts 28, 5714 procent. Wiskundig gezien is het dus veiliger om er vandaag op te gokken dat het een werkdag is.

En als u het echt niet weet, kunt u gewoon het zekere voor het onzekere nemen en alle dagen Netflix bingen onder een fleece dekentje. Uw werkgever heeft op dit moment wel wat anders te doen dan controleren of u aan het thuiswerken bent.

Laat een reactie achter