Man (56) gaat niet naar ‘Star Wars’ kijken – “Het interesseert mij niet”

Lodewijk Browaeys: 'Voor mijn part mag Rocky de kamp wel winnen'
Lodewijk Browaeys: ‘Voor mijn part mag Rocky de kamp wel winnen’

LEUVEN – De 56-jarige Lodewijk Browaeys uit Leuven is niet van plan om in de komende weken naar de bioscoop te trekken om er de nieuwste film uit de ‘Star Wars’-reeks te gaan bekijken. “Die zever interesseert mij allemaal voor geen kloten”, legt Browaeys uit.

Terwijl ‘Star Wars VII – The Force Awakens’, het zevende deel uit de legendarische filmfranchise, overal ter wereld kassarecords verpulvert, lijkt Lodewijk Browaeys totaal ongevoelig te blijven voor de hype. Een cinemabezoek staat voor hem binnenkort dan ook niet op de agenda. “Ik moet die nonsens van die Amerikaanders niet per se zien”, argumenteert de Leuvenaar. “Die ‘Gandalf’ en die ‘Spock’, als dat al tenminste hun echte namen zijn, die hebben mij toch nooit aangestaan”.

Indiana Jones

Vechtscène uit de nieuwe 'Star Wars'. Lodewijk Browaeys: "voor mijn part mag Rocky de kamp wel winnen"
Vechtscène uit de nieuwe ‘Star Wars‘. Lodewijk Browaeys: “Wat mij betreft mag die Rocky de kamp wel winnen.”

De desinteresse van Lodewijk Browaeys voor de film neemt totale proporties aan. De populariteit van ‘Star Wars VII – The Force Awakens’, ondertussen stilaan een ongeziene internationale bioscoophit, gaat dan ook volledig aan hem voorbij. “Voor die onnozelheid krijgen ze mij mijn kot niet uit”, voegt Browaeys er aan toe. “Ik moest vroeger ook al niet weten van die ‘Indiana Jones’, of hoe noemen ze hem daar”.

“Nihil, mijn goesting om te gaan kijken is”

Voor de film, die wel eens het grootste kassucces aller tijden zou kunnen worden, vertoont  Lodewijk Browaeys dus absoluut geen belangstelling. “Nihil, mijn goesting om te gaan kijken is”, concludeert de vijftiger.

17 reacties op "Man (56) gaat niet naar ‘Star Wars’ kijken – “Het interesseert mij niet”"

 1. Volgens Vlarem 2 zou je je eigen VETTIGE condoom eigenhandig moeten bijhouden.

  ALS ZE JE PAKKEN MET het WEGMIKKEN van een condoom dan ben je nog niet thuis.

  Ma zeurt daarover. 40 jaar geleden zeurde ze over AIDS. Alsook in Neder-Over-Heembeek.

  Beantwoorden.
  1. Zou het kunnen dat de gemiddelde “Thuis”-fan in het geniep ook bezig is met intergalactische vrede? Of dat hij, bij het observeren van de “Thuis”-figuranten, een evenwaardig esthetisch genoegen ervaart aan dat bij het aanschouwen van de tijd- en plaatsloze Jabba The Hutt? Of dat zijn laserzwaard elke dag rond 20u spontaan begint te gloeien omdat zijn mannelijkheid zich weeral voorbereidt op een of andere epische strijd?
   De chicken wings in de oven staan gereed. Ze lijken hoe langer hoe meer op X-wings.

   Beantwoorden.
 2. Mijn boom in de tuin was dood, de achterbuurman wilde hem voor de kachel, maar het duurde wel een jaar voor hij hem weghaalde, inmiddels had hij achterin de tuin paaltjes gezet om zijn territorium af te grenzen van het mijne. Aanvankelijk kwam er steeds een kat in de tuin even bij me binnen, ik dacht dat die van hem was, later at hij alle vogels op. Ik vertrouwde de man niet, dieren zijn net als hun baas. Op een gegeven moment belde hij aan om te vragen of ik vergif had. Ik zei ‘hoezo’. Hij zei dat die kat altijd op dezelfde plek zijn behoefte doet bij hem in de tuin, en dat hij ervanaf wil.

  Beantwoorden.
  1. En ik die dacht dat het probleem bij de computer, het internet of de bovenkamer van DE GEBELGDE te vinden was.
   Niets blijkt minder waar! Het probleem zal zich wellicht situeren op deze website zelf: hier verschijnen dus ook commentaren van jou, geplaatst op totaal andere websites bij artikelen met een in niets vergelijkbaar onderwerp. Gelukkig blijven de commentaren op jou commentaren dan weer wel ’to ze point’.

   Beantwoorden.
   1. Allereerst, vrede op aarde, vrede op aarde, in de mensen een welbehagen. De achterburen vroegen me steeds: “Wat doe je hier eigenlijk?” ook bijvoorbeeld elders als ze er lucht van kregen dat ik daar kwam. Ze vergaten dat ze daarmee te kennen geven dat zij daar dan ook steeds waren, om dat dieper uit te kunnen vorsen. Op een gegeven moment liep ik om wat op adem te komen van de buurt een klein cafeetje in, waar ze sympathiek waren, in een gehucht een paar kilometer verder. Er waren maar een paar man, ze beklaagden zich over asielzoekers. Toen ik ze vertelde over de samenhang tussen groot en klein, en dat we een microkosmos zijn, zeiden ze dat dat ‘niets met hen te maken heeft’. De waard bleek de zoon te zijn van mijn achterbuurman. Hij had zelf weer een zoon, die later binnenkwam, hij was gehandicapt (en niet goed ter been, het was pas erger geworden), en hij zei dat hij me wel te grazen had genomen zoals ik zijn opa heb aangedaan, als hij het kon. Ik heb hem niet meer verteld dat hij daarom gehandicapt is. Het waren fascisten. Een zalige Kerstmis.

    Beantwoorden.
    1. Het mag gezegd dat ook Anakin ooit met de beste intenties een greep naar Het Leven waagde totdat hij een arm verloor en later fascistoïde kenmerken verwierf. ‘Speling van het noodlot’, denk je dan. Maar neen hoor, je wordt niet zomaar Darth Vader, daar zit een weloverwogen strategie achter. Proeven van de macht, bijvoorbeeld. De macht om je buurman en zijn nazaten in mekaar te kunnen kloppen, bijvoorbeeld. Of om een Wookie, geregen aan je lightsaber, ongepluimd te roosteren, bijvoorbeeld. Of om die wulpse Leia gewoon eens goed te pakken om het hoekje, bijvoorbeeld. Let wel: ‘om het hoekje’ zou in deze context wel eens honderden lichtjaren verwijderd kunnen zijn. Een mens mag toch al eens dromen, niet?
     .
     Ondertussen worden we wel wat ouder en wijzer. Mijn kerstboodschap aan alle sympathisanten van De Republiek:
     .
     ‘Even the Sith Lord in me,
     suffers from pain in the knee.
     The Force is what you see,
     hanging in my X-mas tree!’

     Beantwoorden.
     1. Kerel, blijf voor de rest van de avond toch best van die kerst-punch af. Of wil je dat je disgenoten u nog harder gaan negeren dan C3PO himself?

   2. Wel is het zo dat dezelfde mensen die me in het geniep verstuurden, nu publiekelijk honderdduizenden vluchtelingen welkom heten. Om de verhouding aan te geven. Vandaar zullen de Amerikanen spoedig nog verder tot het universum doordringen, om voor ons een bewoonbare planeet te vinden.

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter