Verdwenen mondmaskers opgestuurd naar politici en opiniemakers om eindelijk mond te houden

Een levering van vijf miljoen medische mondmaskers is, op weg naar ons land, spoorloos verdwenen. Volgens minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) is er mogelijk sprake van fraude, maar dat ontkent de producent formeel.

Opiniemaker Jean-Marie Dedecker is alvast heel blij met de mondmaskers. ‘Mmmhmhmhm.’

“Wij hebben de mondmaskers gewoon rechtstreeks opgestuurd naar de meest acute noodgevallen in jullie samenleving”, verklaart de Turkse producent Möndmask. “Namelijk de opiniemakers en politici die het publieke debat vervuilen met hun halve en hele onwaarheden over het coronavirus.”

Volgens Möndmask is dat een kwestie van efficiëntie. “Als je zo’n influencer als Gers Pardoel met een van onze medische maskers de mond kan snoeren vóór ie beweert dat je het coronavirus enkel kunt bestrijden door elkaar te knuffelen, dan heb je mogelijk meer levens gered dan door het aan een chirurg te geven.”

In tweede intentie beschermen de mondmaskers de opiniemakers en politici ook tegen zichzelf. Zo kreeg Bart De Wever toen hij zaterdag over een staatshervorming en een oorlogskabinet begon per spoed ook een doosje opgestuurd.

“Helaas zijn onze mondmaskers niet tijdig tot bij Georges-Louis Bouchez en Gwendolyn Rutten geraakt”, betreurt Möndmask. “Anders had de man van mevrouw Rutten, die een lockdownparty organiseerde, de zaken niet erger kunnen maken in de pers. En waren beide partijvoorzitters allicht niet afgerekend op die foto waarin ze elkaar onbeschermd vastpakken, terwijl ze de bevolking wel oproepen om minstens anderhalve meter afstand te bewaren. “

‘Mmmmmhm’

De politici, opiniemakers en zelfverklaarde corona-experts die een pakketje kregen toegestuurd zijn alleszins laaiend enthousiast over hun 1000 mondmaskertjes. “Mmmmmhhmhmhmmhmhmhmh, liefde mhmmhmhmhmhmhmhm, hmh, hmmmmhmhmhm”, reageert Gers Pardoel. Ivan De Vadder tweette reeds goedkeurend het volgende: “Mhmmhmhmmmmhmmhmhmmmmmm #deafspraak #covid19 #noodregering”. En ook zelfverklaard corona-expert Jean-Marie Dedecker reageert tevreden: “Mmhmhmmmmmmmmmmhmhm-hmmmmmmmmmm”.

Intussen stevenen gezondheidswerkers af op een groot tekort aan medische mondmaskers. Als u thuis ook een doos heeft liggen, breng die dan naar een ziekenhuis.

Dat is Jean-Marie Dedecker evenwel niet van plan. “Ben je gek? Ik ben al lang blij dat er dankzij die levering mondmaskers eindelijk vrouwen zijn die mij eens terug willen kussen.”

– van onze correspondent Thomas De Gelovige –

Laat een reactie achter