Open VLD verhoogt lidgeld met één euro

BRUSSEL – Open Vld zal de ledenbijdrage van 12,5 euro per jaar met een euro verhogen. Met de kapitaalsverhoging wil de Melsenstraat nieuwe leden werven.

Nieuwe leden zoals Sihame El Kaouakibi zijn goud waard voor Open VLD. Meer bepaald 1 kilogram, 25 gram en 22 centigram, aan de huidige goudkoers. (foto: Open VLD)

Open VLD is met meer dan 50 000 leden nog steeds de grootste partij van Vlaanderen. Door het lidgeld met een euro te verhogen haalt de partij dus iets meer dan 50 000 euro extra per jaar op. Dat geld wil de Melsenstraat investeren in één nieuw lid per jaar.

“In een partij is men nu eenmaal solidair met elkaar”, verdedigt Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert de verhoging van het lidgeld. “Ook met de mensen die in plaats van het lidgeld te betalen, geld krijgen om lid te worden.”

“Bovendien”, zo vervolgt Lachaert, “brengt die eenmalige investering van 50 000 euro ook iets op. Namelijk 12,5 euro lidgeld per jaar. Wat zeg ik? 13,5 euro!”

Kritiek op zijn voorgangster Gwendolyn Rutten, die de praktijk heeft opgestart om nieuwe leden te werven met harde cash, wuift Lachaert weg. “Gwendolyn handelde in het belang van de partij. In tijden waarin mensen de partijpolitiek de rug toekeren, is elk nieuw lid goud waard. Meer bepaald 1 kilo, 25 gram en 22 centigram, aan de huidige koers.”

“Of dachten jullie dat Karel Pinxten ook gratis was?”, sneert de voorzitter.

“Ik vraag onze leden dus uitdrukkelijk om de lange termijn in het achterhoofd te houden: voor die ene euro extra per jaar – en wat is nu één euro per jaar voor een liberaal? – heeft onze partij binnen 20 jaar wel 20 leden meer. Zo blijven we de grootste ledenpartij in Vlaanderen. Zo behouden we onze geloofwaardigheid,” klinkt het strijdvaardig.

Aangezien Open Vld meer dan 50 000 leden heeft, blijft er zelfs nog extra geld over om te investeren. Dat surplus stoppen we in een andere pot”, aldus nog Lachaert. “Een pot die we wel gedekt gaan houden.”

3 reacties op "Open VLD verhoogt lidgeld met één euro"

  1. Ik kan alleen factureren in bijberoep , maar voor 50000 euro , en representatie kosten van nog eens zoveel ben ik Kandidaat , laat maar komen ,
    ps ik ben Hollander en woon in Antwerpen maar daar heb ik alvast geen probleem mee , op weg naar de ideale wereldstad

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter