Laatste woorden Bowie waren ‘Serge Simonart’

Met zijn laatste ademteug prevelde de zopas overleden Britse zanger en muzikant David Bowie de woorden ‘Serge Simonart’. Dat bevestigden Bowies nabestaanden aan de Vlaamse rockjournalist.

Serge Simonart kende David Bowie persoonlijk, bevestigt Serge Simonart. (Foto: Arthur, CC by-AS 2.0)
David Bowie was een persoonlijke vriend van Serge Simonart, bevestigt Serge Simonart. (Foto: Arthur, CC by-AS 2.0)

Volgens Simonart was het een grote eer om David Bowie intiem en persoonlijk gekend te hebben. “Ik besef nu pas wat voor een eer en genoegen het ook was voor Bowie om mij gekend te hebben”, aldus Simonart. “Ik bedoel, hij had evengoed ‘Bart Steenhaut’ kunnen zuchten, of iets stichtelijks voor latere generaties. Maar nee, zijn intieme kring, met wie ik ook goed bevriend ben, bevestigde me onmiddellijk dat zijn laatste woorden ‘Serge Simonart’ waren.”

“Mensen zullen weer denken dat ik me interessant wil maken op de kap van een gefingeerde vriendschap met een internationale beroemdheid, maar dat is een typisch Vlaamse reactie”, verdedigt Simonart zich. “Maar bon, de feiten spreken voor zich. De familie heeft mij persoonlijk bevestigd dat, in het licht van het nakende einde, Bowie de troostende herinnering aan Serge Simonart verkoos om zachtjes heen te gaan.”

“U hoeft dat niet te controleren bij de nabestaanden. Die hebben nu al genoeg aan hun hoofd”, waarschuwt de attente Simonart.

Bowie en hijzelf hadden dan ook veel gemeen, verklaart Simonart. “David – ik mocht David zeggen – vond zichzelf altijd opnieuw uit, zoals ik ook altijd weer vriendschappen opnieuw uitvind. Hij voerde zichzelf op als personage, zoals ook ik van mijn eigen leven graag een fictieverhaal maak. Bovendien was hij, net als ik, ook helemaal niet blasé, ook al hebben we beiden een carrière die enige stoef verdient (lacht).”

“Ik ben er kapot van, maar het besef dat de legendarische zanger, net als Lou Reed indertijd, zijn allerlaatste moment in het ondermaanse heeft gebruikt om mij bij mijn naam, Serge Simonart, te noemen, kan de pil toch enigszins verzachten”, besluit Simonart.

30 reacties op "Laatste woorden Bowie waren ‘Serge Simonart’"

  1. Niet grappig?
   Moet je echt hier eerst eens naar LUISTEREN: http://goo.gl/6F0Neu. Vooral vanaf 3’30”.
   Was ook zeer goed bevriend met Lennon, Mozart, Beethoven, Lou Reed en vele anderen. Dus eigenlijk met iedereen die het niet meer kan bevestigen. Of onder invloed van zeer kwaadaardige middelen was en door “de ochtend” te vroeg uit zijn bed is getrommeld?

   Beantwoorden.
 1. Ik moet weer denken aan Heroes, 1977.

  Enkele fragmenten:

  We can beat them, just for one day

  We could steal time, just for one day
  We can be heroes, forever and ever
  What’d you say?

  We can beat them, forever and ever
  Oh we can be heroes, just for one day

  I, I wish you could swim
  Like the dolphins, like dolphins can swim
  Though nothing, nothing will keep us together
  We can beat them, forever and ever
  Oh we can be heroes, just for one day

  And the shame, was on the other side
  Oh we can beat them, forever and ever
  Then we could be heroes, just for one day

  We can be heroes
  We can be heroes
  We can be heroes
  Just for one day
  We can be heroes

  We’re nothing, and nothing will help us
  Maybe we’re lying, then you better not stay
  But we could be safer, just for one day
  Oh-oh-oh-ohh, oh-oh-oh-ohh, just for one day

  Beantwoorden.
    1. Mogelijk hebben de ‘inzichten’ van Simonart geleid tot een acute eetstoornis bij deze lezer. Het zou zelfs een verborgen noodkreet kunnen zijn, een oproep zoals in ‘Ground Control to Major Tom’ en dus een veel waardiger eerbetoon aan Bowie dan Simonart ooit had kunnen bedenken. Bedankt om dit gegeven door onze strot te duwen, Kat, terwijl het precies bij jou is dat er beter vanalles door de strot geduwd wordt… Verborgen altruïstje, niet?

     Beantwoorden.
 2. Prince laat bij deze ook weten dat hij het jammer vindt dat David Bowie van ons heengegaan is. Hij is wel verheugd dat het Bowie is die de pijp aan Maarten heeft gegeven en niet zijn dierbare vriend Serge.
  Ook voor Prince is het groene monster der jaloezie geen vreemde, volgens insiders is hij niet te spreken over Bowie’s laatste publiciteitsstunt. Hij laat dan ook weten in een persbericht dat de God aan wie hij vele platen heeft opgedragen, eigenlijk niemand minder is dan de rockjournalist der rockjournalisten, namelijk Serge Simonart.

  Er vormt zich trouwens een rij van rock- en popiconen aan de riante villa van Simonart om deze te kunnen condoleren om het verlies van zijn dierbare.

  Beantwoorden.
 3. De laatste woorden van David Bowie
  Ivo Van Hove, goede vriend van David Bowie en regisseur van diens laatste musical Lazarus, is een oud-student van het Klein Seminarie van Hoogstraten. Van 1969 tot zijn retorica studeerde hij er met heel veel zin en kreeg er zijn passie voor theater mee.
  De kwaliteit van ons seminarie moet David Bowie ter ore zijn gekomen want de laatste woorden voor zijn 15-jarige dochter Alexandria Zahra Jones waren: “search a seminar”.
  Als je (niet) goed luistert klinkt het als “Serge Simonart”. Maar dat heeft deze laatste in al zijn bescheidenheid met klem ontkent… (lvr)

  Beantwoorden.
  1. Prachtige theorie, Leo! Da’s nu wel straf dat Ivo Van Hove óók al een goede vriend van Bowie was!?? Hebben ze in dat seminarie ooit het stuk “Ivanhoe” gespeeld? Want volgens een onbevestigde bron waren Bowie’s laatste woorden “I. Van Ho(v)e”…

   Beantwoorden.
   1. In het hele verhaal is alles waar, behalve dat van “search a seminar”. Ivo Van Hove was ECHT een gewaardeerde vriend (nog niet zo heel lang weliswaar). Hij heeft op Bowies vraag zelf zijn Lazarus geregisseerd.
    Met de “six degrees of separation”-theorie ben ik overigens slechts met twee tussenstappen verbonden met de overledene. (De bewuste leraar van het Klein Seminarie en Ivo VanHove)
    En dus drie stappen van SS. Waaauw!

    Beantwoorden.
 4. Ja klets, ook Prince mompelde nog net ‘Serge Simonart’ vooral de pijp aan Maarten te geven hoor ik hier net op Canvas. His holy Serge mocht hem blijkbaar zelfs ‘klein negertje’ noemen.

  Beantwoorden.
  1. mijn tenen krullen op voorhand als ik aan de toekomstige reacties van ss denk, ik hoop dat hij de eer aan zichzelf houdt en gewoon zwijgt, daar zou hij een beetje respect voor krijgen van mij, maar wie ben ik???

   Beantwoorden.

Laat een reactie achter