Rode Duivels geselecteerd voor Paralympics

BRUSSEL – Na hun nederlaag van afgelopen dinsdag tegen Duitsland, hebben de Rode Duivels zich weer helemaal herpakt. In een bijzonder felbevochten wedstrijd heeft het nationale elftal zich kunnen kwalificeren voor de Paralympics in 2012. De Duivels haalden het van Papoea-Nieuw-Guinea met een knappe 4-1.

Fellaini in duel met Nguyrati, die twee syndroom-van-downgoals scoorde
Fellaini in duel met Nguyrati, die twee syndroom-van-downgoals scoorde

Een domme own-goal van een kwijlende Nguyrati zette de Rode Duivels al meteen op voorsprong, maar een gevaarlijk Papoea-Nieuw-Guinea bleef kansen afdwingen. De blinde spits Harugh danste met zijn elektrische rolstoel doorheen de Belgische defensie en scoorde de gelijkmaker. In de tweede helft trokken de Duivels de wedstrijd meer naar zich toe, zeker na de uitsluiting van de doofstomme spelers Kalai, Nardic, Kondo, Jumpa en Sato, die het fluitsignaal van de scheidsrechter negeerden en vervolgens fel protesteerden. Fellaini dribbelde knap voorbij de beenloze verdediger Kharazi en trapte meteen op doel. Zijn scherpe schot kon niet worden onderschept door Bororo, nochtans de beste doelman zonder armen ter wereld, en het werd 2-1. De Papoease verdediging raakte daarop helemaal het noorden kwijt en  scoorde nog twee maal in eigen doel.

Bondscoach Georges Leekens klinkt alvast bijzonder tevreden: “Eindelijk hebben we de wereld kunnen tonen dat we ons wél kunnen plaatsen voor een internationale competitie, zolang we maar in onszelf durven geloven en de lat niet te hoog leggen”. De Paralympics gaan volgend jaar door in Londen. Het nationale elftal rekent op zijn talrijke supporters. (EM)

Eén reactie op "Rode Duivels geselecteerd voor Paralympics"

  1. Er is blijkbaar een klacht binnengekomen bij de FIFA door de voetbalbond van Papoea-Nieuw-Guinea. Fellaini werd bij de inschrijving blijkbaar omschreven als lichamelijk gehandicapt omwille van zijn belachelijke haartooi. De Papoeëse voetbalbond echter meent, terecht volgens mij, dat dit echter geen lichamelijke handicap is, maar een uiting van zijn mentale handicap. Spelers met enkel een mentale handicap zijn echter uitgesloten van het voetbaltornooi. De uitsluiting dreigt voor de Rode Duivels…
    Volgens Leekens is er echter geen vuiltje aan de lucht aangezien Fellaini een Waal is en dit ook een duidelijke indicator is voor zowel zijn mentale als lichamelijke handicap.
    We wachten alleszins bang af…

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter