Schauvliege Eist Minder Luid Protest Tegen Geluidsnormen

Joke Schauvliege: 'Luid protest is schadelijk' (Foto: Overspa23)
Joke Schauvliege: ‘Luid protest is schadelijk’
(Foto: Overspa23)

BRUSSEL – Vlaams minister van Leefmilieu en Cultuur Joke Schauvliege reageert gepikeerd op de felle protesten tegen de nakende verstrenging van de geluidsnormen. De minister vindt het ongehoord dat tal van actiegroepen en muzikanten luid tegen de maatregel protesteren, en wijst op de mogelijke gehoorschade die dit met zich kan meebrengen. “Die mensen beseffen niet waarmee ze bezig zijn”, fluistert een geïrriteerde Schauvliege.  “Een verontwaardigde schreeuw van een moegetergde concertganger piekt al gauw een eind boven de 100dB. Dat kan misschien zorgen voor een beetje gehoorschade, en valt dus hoegenaamd niet te rijmen met mijn correcte visie van een gezonde samenleving waarin we met z’n allen voor eeuwig en risicovrij leven!”

6 reacties op "Schauvliege Eist Minder Luid Protest Tegen Geluidsnormen"

 1. Dat ze misschien geen concert- of festivalganger is, is misschien hier wel duidelijk, maar dat wil niet zeggen dat ze voor ons de boel moet gaan verzieken door geluidsnormen op te leggen, het zijn eenmaal onze oren, we doen ermee wat we willen en geen een of andere “kut”politicus zal ons opdragen hoeveel dB’s we mogen aanhoren

  Beantwoorden.
 2. Ik heb heus geen politica nodig om me te zeggen of de muziek te hard staat of niet, voor degene die naar concerten, festivals en dergelijke gaat kan zelf beslissen of ze al dan niet gehoorbescherming willen gebruiken, ik ben van de mening dat ik niet alleen de muziek wil horen maar ook voelen als ik naar een concert of festival ga, maar door deze geluidsnormen kan ik de muziek gewoon niet voelen en ook de sfeer gaat verloren op een festival.

  Beantwoorden.
 3. Laat muziekliefhebbers alstublieft zelf beslissen of zij al dan niet gehoorbescherming willen gebruiken. Tegenwoordig zijn er al gratis oordopjes beschikbaar op de meeste festivals. Volgens mij heeft dit niets te maken met ‘een correcte visie van een gezonde samenleving’ maar met persoonlijke frustraties tegen bepaalde muziekgenres.

  Beantwoorden.
 4. Het is bemoedigend te zien dat Joke Schauvlieghe de politieke moed opbrengt om zich te engageren in het helaas te weinig toegepaste Lik-Op-Stukbeleid.
  Ik maak me sterk, dat het werkschuwe concerttuig hiervan niet terug heeft.

  Een welgemeend proficiat, en driewerf hoera!, RockyJoke.

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter