Koning Filip schenkt België terug aan Nederland: “Heb het gehad met dit kutland.”

(Foto: Paul Hermans)

BRUSSEL – Coup de théâtre in het Belgische politieke landschap. Na het mislukken van de preformatiegesprekken onder leiding van Geert Bourgeois (N-VA) en Rudi Demotte (PS) overweegt Koning Filip ernstig er de brui aan te geven en het land terug te schenken aan de Nederlandse kroon.

“Het is hier altijd iets”, zucht de getergde Belgische vorst. “Ik heb geen zin om opnieuw maanden aan een stuk sereen leiderschap uit te stralen terwijl de politieke leiders van dit land zich als een bende kleuters gedragen. Zowat het enige waarover ze het eens zijn, is dat mijn dotatie naar beneden moet. Terwijl ik degene ben die weer de kastanjes uit het vuur mag halen.”

“Nee jongens, voor mij is het genoeg geweest. Als jullie zélf al geen zin hebben om het land te besturen, dan hoeft het voor mij ook niet meer. Kust allemaal mijn kloten, ik heb het gehad met dit kutland. Keer maar terug naar de Oranjes!”

Stevig debatje

In Nederland is men alvast erg gecharmeerd door deze denkpiste. “De helft van het Belgische bedrijfsleven wordt vandaag toch al gerund door Nederlandse consultants, en we kunnen best wel enkele van jullie voetballers gebruiken in ons nationale elftal. Bovendien hebben we toch woorden als jus d’orange en marechaussée, dus met dat Frans komt het ook wel goed. En dat constante gekibbel tussen Vlamingen en Walen? Nou, een beetje Nederlander houdt toch van een stevig debatje, niet? Ja, lekker! Helemaal top!”

Ook Vlaams minister-president Jan Jambon ziet er wel iets in: “Nederland was hoe dan ook al érg gecharmeerd door het Vlaamse regeerakkoord. We hebben altijd gezegd dat we ons willen spiegelen aan de Noordelijke landen, en zo horen we er ineens bij.” Wel raadt de minister-president de Nederlanders aan achtzaam te zijn voor de volksaard van hun aanstaande zuidelijke landgenoten. “Bestuur onder geen beding met de PS, splits de sociale zekerheid en bovenal: let op voor de verfransing van de Randstad!”

Na het voltooien van de machtsoverdracht lijkt koning Filip geen verdere politieke ambities meer te hebben. Toen een journalist naar zijn toekomstplannen polste, antwoordde de vorst zonder aarzelen: “Poepen op Ibiza!”. Waarna de aanwezige Nederlanders zich afvroegen wat het er na de troonsafstand nog toe doet waar de excretie der fecaliën plaatsvindt. Gekke Belgen!

13 reacties op "Koning Filip schenkt België terug aan Nederland: “Heb het gehad met dit kutland.”"

 1. Maar zit Nederland wel te wachten op geheel België ? Het voordeel van Wallonïe is dat daar de Ardennen liggen, die bij het stijgen van het zeewater kunnen worden gebruikt om ondergelopen steden in de Randstad en het noorden te vervangen door nieuwe steden op veilige hoogte..
  Maar Vlaanderen ? In wezen grotendeels allochtonen die vaak tegen allochtonen zijn, dus wat moet je er mee ? Bovendien komt een deel van Vlaanderen ook onder water te staan. Misschien is het beter het resterende land maar aan Frankrijk te geven.

  Beantwoorden.
 2. Mathilde: “Phill, wat nu is dat allemaal? Gij hebt geschonken de royaume de Belgique aan de Pays-Bas? En nu juist dat onze Elisabeth rijp geworden is voor in uwe voetensporen te betreden? Zijt gij op uwen tête gevallen geweest? En de Ollandse kaas van mijn frans brood laten eten door die Argentijnse sorcière Maxima? Dat gij ziet van hier! Gij bellen nu maintenant en tout de suite naar Jean Jambon, Jommeke, Jerommeke en de Tintin voor een onmiddellijke komst naar onze paleis.”
  – wordt vervolgd –

  Beantwoorden.
 3. Rutte en Rutten, de gepolitiseerde versie van Jansen en Janssens kunnen meteen aan de slag en alle interne problemen doorschuiven naar het nieuwe landsgedeelte. Zo zal Vlaanderen het Nederlandse stikstofplan oplossen, terwijl Nederland volop aardgas naar Vlaanderen zal pompen.. niet aan kostprijs natuurlijk, wat dacht je ?

  Beantwoorden.
 4. Nou, wij Nederlanders zitten er niet op te wachten. We denken eerder aan een veilige zone in te richten, van zo’n 30 kilometer breed. Vooral toch om al die molenbekers tegen te houden, want die willen, na de Belgische, nu de Nederlandse reserbes gaan opsouperen. De veilige zone komt uiteraard aan de vlaamse kant te liggen, zo ongeveer tot de Kennedytunnel. Onderschat ons leger niet, we hebben pas een nieuwe joint strike fighter gekocht van Trump, en als die opnieuw is overgespoten met een laag rustoleum, kunnen we patatten geven. Denk er nog maar eens over na, Majesteit!

  Beantwoorden.
 5. nou ik denk niet dat er een buurland zit te wachten op een stelletje extreem-rechtsen….We zijn zelf niet fier op onze Vlaamse vertegenwoordigers die nog dwepen met de ijzertoren en de Hitlergroet. In feite vinden de gematigde Vlamingen de Walen veel sympathieker…Ze zijn ook echt sympathieker hoor. Wij vechten absoluut niet. Dat bestuur (dat er nog niet is en mogelijk nooit komt) geeft een heel vertekend beeld van de taal- en leefsituatie in ons land. De meesten zijn hier overigens vlot tweetalig en zo en het Brussels is gewoon VlaamsWaals..

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter