Bourgeois in Oorlog met Erfgoedcel

N-VA-onderhandelaar Geert Bourgeois is blij dat TSO en BSO verdwijnen. (Foto: Wikimedia Commons)
(Foto: Wikimedia Commons)

BOKRIJK – Vanuit hun hoofdkwartier in Bokrijk hebben de voorzitters van de Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen een oorlogsverklaring laten geworden aan hun voogdijminister Geert Bourgeois (N-VA). Onmiddellijk daarop stuurde de minister er enkele slechtvalken op uit om de opstandige ambtenaren te lokaliseren. Gezeten op een Brabants trekpaard voerde hij een klein bataljon reservisten aan voor een vergeldingsactie, maar stiet daarbij op hevig verzet ter hoogte van het kasteel van Horst. Daar gingen de ambtenaren van de Erfgoedcel Bourgeois van achter haastig opgeworpen rabatten te lijf met donderbussen en goedendags. Bourgeois werd tijdens zijn aftocht bij de kraag gevat en wacht zijn lot af in een IJzeren Maagd.

Ter ere van hun overwinning organiseerden de ambtenaren van de Erfgoedcel een groot Breugeliaans banket, waarbij naar verluidt een flink aantal streekbieren werden verzet. Inmiddels heeft men bij N-VA per postduif een vraag om losgeld ontvangen, maar daar wil voorzitter Bart De Wever niet op ingaan. “Wij onderhandelen niet met rabauwen. Daarbij, voor N-VA is het verleden nooit erg belangrijk geweest.” (JDL)

Laat een reactie achter