KBC en Belfius vragen kleine commissie op spaargeld

Zwitserse kluizen herbergen miljarden die verschoven zouden kunnen worden naar landen die het echt nodig hebben. (Foto: Wikimedia Commons)
Geld opslaan wordt almaar duurder. (Foto: Wikimedia Commons)

BRUSSEL – In navolging van BNP Paribas Fortis passen ook de andere Belgische grootbanken hun tarieven aan. Bij Belfius en KBC gaat men echter nog een stap verder dan het verlagen van de rente op het spaarboekje. Vanaf 1 mei zullen klanten een kleine commissie van twee procent op hun kapitaal moeten betalen om hun geld te mogen deponeren bij de bank. Wie 1000 euro spaart, zal dus na een jaar nog 980 euro overhouden. “Mensen vinden het vanzelfsprekend dat wij hun geld gratis bewaren, of er zelfs geld aan toestoppen”, reageert Jos Clijsters (ceo van Belfius). “Maar eigenlijk is het niet meer dan normaal dat tegenover onze diensten een kleine vergoeding staat. Al dat kapitaal stockeren kost ook geld, nietwaar?” Gratis bestaat niet, stelt ook Jan Vanhevel van KBC. “Zonder deze tariefaanpassing kunnen we onze raad van bestuur simpelweg geen bonus uitkeren dit jaar.”

Laat een reactie achter