Indignado betrapt aan bankautomaat

BRUSSEL – De doortocht van de Indignado’s in Brussel voorbije week heeft een gênant staartje gekregen.  Gisteren raakte bekend dat een van de betogers tijdens de manifestatie geld heeft afgehaald  bij een automaat van KBC, naar eigen zeggen ‘gewoon om eten te kopen’. Zijn collega’s zijn not amused.

Het zou gaan om een biljet van 20 euro (Beeld: YouTube)
Het zou gaan om een biljet van 20 euro (Beeld: YouTube)

Omdat twee kompanen van indignado Bente G. (22) het vreemd vonden dat hun vriend afweek van het parcours van de betoging zonder hen te verwittigen, besloten ze hem te volgen.  Niet gering was hun verbazing toen ze hem een eindje verderop doodleuk geld zagen afhalen bij een automaat van financieel gigant KBC. Volgens een onbevestigde bron zou het gaan om een bankbiljet van twintig euro.

De Indignado-beweging reageert met verontwaardiging en ongeloof.  “Dit is niet waar wij voor staan”, aldus een ontredderde Moon-Jewel Van Cauteren (21).  “Geld is iets wat je krijgt van je ouders, of desnoods tevoorschijn dénkt door transcendente meditatie.  Het afhalen uit een koude, onpersoonlijke machine is ronduit fascistoïde.”

Ook Paul-Lennon Maes (33) zit in zak en as.  “We hadden het moeten zien aankomen.  Ik had al langer het gevoel dat er iets niet in de haak was met Bente G.  Ik had de indruk dat hij af en toe neigde naar hygiëne en comfort, en bovendien stond hij eerder sceptisch tegenover de diabolo en de didgeridoo.”

Beroep

Bente G. riskeert een levenslang verbod op dreadlocks, uitgerafelde kledij en plaatjes van Manu Chao.  Op de volksvergadering die op het incident volgde liet hij nog weten van plan te zijn om  “in beroep te gaan zodra hij er een heeft”.

9 reacties op "Indignado betrapt aan bankautomaat"

Laat een reactie achter