Deceuninck-Quickstep stelt nieuwe racefiets Remco Evenepoel voor

CANAZEI – Remco Evenepoel stapt uit de Giro na zijn onfortuinlijke val, tijdens de zeventiende etappe van Canazei naar Sega Di Ala. Daarmee komt een abrupt einde aan het groterondedebuut van de beloftevolle renner.

De racefiets waarmee Evenepoel een gooi naar Olympisch goud zal doen.

Daarmee heeft Evenepoel tijd om zich intensief voor te bereiden op de Olympische zomerspelen in Japan. Zijn ploeg Deceuninck-Quickstep heeft alvast de racefiets voorgesteld waarmee hun goudhaantje een gooi naar het goud zal doen: een lichtgewicht driewieler met carbon zijwielen en extra reactieve hydraulische schijfremmen op elk wiel.

Ploegleider Patrick Lefevere is alvast heel enthousiast over het prototype. “Akkoord, een extra wiel zorgt voor meer gewicht en een groter contactoppervlak met het wegdek, maar met een wattage als dat van Remco ben je sterk genoeg om dat te compenseren. En zo zijn we tenminste zeker dat hij aankomt.”

Laat een reactie achter