Nederlandse mutualiteit zet Angelina Jolie in tegen homofilie

DEN HAAG – Een nieuwe, terugbetaalbare therapie in Nederland maakt gebruik van Hollywoodster Angelina Jolie om homoseksuelen te genezen. Andersgeaarde mannen zouden al na enkele intieme sessies met de Hollywoodster bekeerd zijn tot de heteroseksualiteit. Critici vrezen echter dat de dure therapie het Nederlandse ziekteverzekeringsmodel op de lange duur onbetaalbaar maakt.

– door Jan-Pieter De Leugheneire –

Zelfs de meest rabiate homo heeft slechts enkele sessies met Angelina Jolie nodig om van zijn seksuele stoornis te genezen. (Foto: Remy Steinegger, CC BY SA 2.0)
Zelfs de meest rabiate homo heeft slechts enkele sessies met Angelina Jolie nodig om van zijn seksuele stoornis te genezen. (Foto: Remy Steinegger, CC BY SA 2.0)

De controversiële geneeswijze komt uit de koker van dokter Slavoj Maszculín. Hij deelt de patiënten op in groepen, naargelang de ernst van hun seksuele stoornis. “Angelina kost handenvol geld, dus om de kost toch enigszins te drukken voor de ziekteverzekering werk ik uitsluitend met groepssessies. Biseksuelen worden blootgesteld aan een suggestieve lik aan de lippen en zijn daar doorgaans al mee geholpen. Doorsneejanetten zien het licht wel zodra Angelina zich even omdraait en bukt met een kort tennisrokje aan. En niets daaronder, natuurlijk, dat spreekt. Echt hardnekkige homofielen laat ik eerst even gewennen door hen doggy-style hun koudwatervrees te laten overwinnen. Zelfs de meest overtuigde liefhebber van de Griekse beginselen wil daarna niets anders meer, geloof me. Elke homo heeft een breekpunt. Een moment waarop hij beseft: ‘Als ik er in het verleden geen probleem van maakte om mijn fluit in de eerste de beste ongewassen, geïmplodeerde dadel de douwen, zou het wel héél hypocriet zijn om dit van ochtenddauw glinsterend viooltje aan me voorbij te laten gaan.’”

De therapie lijkt inderdaad zijn vruchten af te werpen. “Ik was al een hele tijd homoseksueel”, geeft Giovanni van Seline, een patiënt van Maszculín, schoorvoetend toe. “Eigenlijk al vanaf mijn eerste intiem contact met een man. Toch heb ik me daar nooit heel lekker bij gevoeld. Anale penetratie is geen pretje, dat kan ik je verzekeren. Toen ik hoorde dat een therapie met Angelina Jolie me misschien zou kunnen genezen, ben ik daar onmiddellijk op gesprongen.”

Feyenoord

Met succes, zo bleek. Al na drie lap dances van de Hollywoodster was Van Seline een overtuigd heteroseksueel. “Giovanni was wat we noemen een modelpatiënt”, vertelt een trotse dokter Maszculín. “Al van na het eerste contact met Angelina heb ik hem niet meer met gekruiste benen in de zetel kunnen betrappen. Sindsdien gaat het steeds beter met hem. Het is maanden geleden dat hij nog een romantische komedie heeft bekeken en je ziet hem tegenwoordig trouw op post bij elke thuismatch van Feyenoord.”

“Ik voel me veel beter nu. Maar wat een geluk dat de therapie wordt terugbetaald! Angelina verdient dagelijks ongeveer 120 000 dollar. Dat kan ik van mijn nochtans niet onaardige salaris als interior design consultant onmogelijk betalen”, besluit van Seline met een mannelijke handdruk.

Ondanks de onmiskenbare successen werd de therapie toch massaal afgeschoten door de Nederlandse publieke opinie. Voornamelijk omdat die de belastingbetaler handenvol geld zou kosten en een homoseksuele geaardheid op zich weinig of geen invloed heeft op het normaal functioneren in de maatschappij. “Dat homoseksuelen zich willen laten behandelen voor hun aandoening, vind ik begrijpelijk en terecht”, aldus de Nederlandse minister van Volksgezondheid Edith Schippers. “De vraag is echter in hoeverre de medeburgers de behandeling mee moeten financieren. Als het gaat om dure Hollywoodsterren, zeg ik resoluut: ‘Neen.’ Mijn kabinet is op dit moment wel aan het onderzoeken of we homoseksuelen geen generisch middel kunnen toedienen om hen van hun ziekelijke neiging af te helpen. Volgens de eerste rapporten lijkt Evi Hanssen veel goedkoper, maar toch net sexy genoeg om de job van Angelina over te nemen.”

Laat een reactie achter