‘Vrouwelijke verkozenen welkom in parlement, als dat een haard bouwt’, vindt Tom Van Grieken

BRUSSEL – De Belgische wetgeving schrijft voor dat partijen de eerste twee plaatsen op een lijst moeten verdelen onder de geslachten. Op die manier raakten twee vrouwen verkozen voor Vlaams Belang die eigenlijk niet de intentie hadden om te zetelen, zo bleek vandaag.

Het Vlaams Parlement ontbeert volgens Van Grieken de faciliteiten om vrouwen comfortabel hun huishoudelijke taken te laten uitvoeren.

Vlaams Belang-voorzitter Van Grieken pareerde de kritiek op deze schijnkandidaturen door te zeggen dat de infrastructuur van de parlementen niet voldoet aan de strenge gender-normen van de partij. “In tegenstelling tot de traditionele partijen is het ons menens met onze principes”, aldus een strijdbare Van Grieken. “Wij willen niet liever dat onze vrouwelijke volksvertegenwoordigers kunnen zetelen, maar voor hun eigen goed, en als we consequent zijn in ons genderbeleid, moet het parlement dus eerst een haard bouwen.”

Lakens

Een bijkomende moeilijkheid is dat de klaptafeltjes in het halfrond volgens Van Grieken niet geschikt zijn om huishoudelijke taken te volbrengen terwijl de mannen over politiek aan het praten zijn. “Je hebt minstens twee van die tafeltjes nodig om daarop de lakens te strijken die wij aan het uitdelen zijn.”

5 reacties op "‘Vrouwelijke verkozenen welkom in parlement, als dat een haard bouwt’, vindt Tom Van Grieken"

  1. Mijn gebuur schijt zijn vrouw uit voor ZOG, maar als ik gewoon stomme negerin tegen M zeg en de flikken horen het, dan smijten ze me ONDERSTEBOVEN in een gevang.

    Beantwoorden.
  2. In mijn tienees kreeg ik straf omdat ik in de snoepwinkel naar negerinnentetten ging vragen. Terwijl die open in bloot in het uitstalraam stonden. Of was dat toch geen snoepwinkel..?

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter