Hamsterwinkel De Hamsterwinkel roept hamsteraars op niet langer hamsters te hamsteren

LONDERZEEL – Wie na de stormloop van afgelopen weekend nog een hamster wilde kopen bij hamsterwinkel De Hamsterwinkel kwam vanochtend bedrogen uit.

“Hier en daar vind je nog een gehandicapte cavia tussen het zagemeel”, getuigt hamsteraar Lies, die besloot om haar hamstervoorraad pas na de eerste rush aan te vullen. “De overheid had nochtans gezegd dat het niet nodig was om hamsters te hamsteren, ik begrijp er niets van.”

“Er zijn genoeg hamsters voor iedereen”, sust de Hamsterfederatie. “We hebben op dit moment nog honderdduizenden hamsters in stock. Het duurt alleen een tijdje voor we die terug in de winkelrekken krijgen. We vragen de mensen om geduld te oefenen en het een dag of twee zonder hamsters te doen. Probeer jezelf in tussentijd te behelpen met wombats, gerbils of chinchilla’s.”

De Vlaamse overheid wijst de hamsteraars er in tussentijd ook op dat er in Vlaanderen meer dan 5 miljoen bruine ratten in het wild leven.

Toch zal Lies morgen opnieuw aan De Hamsterwinkel staan. “In een beschaafd land als België zou geen enkele hamsteraar zijn toevlucht mogen zoeken tot de bruine rat. Het duurt nog minstens een week voor ons Odette bevalt en ik dus nieuwe hamsters heb. Zo lang kan ik niet wachten. De hamstervoorraad in mijn diepvries is zienderogen aan het slinken.”

Maar waarom beginnen al die mensen dan hamsters te hamsteren? “Burgers vrezen dat het land binnenkort in lockdown gaat en dat de winkels die niet in essentiële levensbehoeften voorzien de deuren zullen sluiten. Hamsterwinkels zullen dus zeker openblijven, en paniek is voor niets nodig”, besluit de Hamsterfederatie.

Laat een reactie achter