Dan toch twee Saudische vrouwen op Olympische Spelen in Londen

De vrouwen zullen de catering verzorgen voor de Olympische delegatie. (Foto: Arian Zwegers, CC BY SA 2.0)
De vrouwen zullen de catering verzorgen voor de Olympische delegatie. (Foto: Arian Zwegers, CC BY SA 2.0)

RYAD – De Saudische regering besliste afgelopen week dat er geen vrouwen zouden worden afgevaardigd naar de Olympische Spelen in Londen. Daar komt men nu op terug.  Twee vrouwen zullen de Saudische delegatie vervoegen, teneinde de warme maaltijden van de atleten te verzorgen en hun appartementjes in het Olympisch dorp proper te houden. Verwacht wordt dat de vrouwen ook zullen worden ingezet om voor en na de wedstrijd het moreel van de atleten op te krikken.

Naast hun huishoudelijke bezigheden zullen ze de echte atleten ook bijstaan tijdens de dagelijkse trainingen. “Er is een judoka mee, want onze vechtsporters kunnen gerust nog een sparring partner gebruiken waarop ze helemaal loos kunnen gaan. En ook onze kogelstoters werpen beter als ze een mikpunt hebben”, lacht de Saudische bondscoach Nourredine Al-Tatami. “Maar wees gerust, in de arena zul je hen niet zien.” (JDL)

Laat een reactie achter