Tax-on-web wordt schuldvandesocialisten.be

Brussel – Bij de papieren belastingaangiftes liet minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) een brief insluiten die de voordelen van de tax shift van de regering-Michel nog eens op een rijtje zet. “Maar daarmee bereiken we niet de hele bevolking”, aldus Van Overtveldt. “Slechts zes miljoen aangiftes worden op papier ingevuld. Daarom zagen we ons genoodzaakt om ook online in te grijpen”

TaxonWeb

Vrachtwagentje met geld

De meest zichtbare aanpassing is de verandering van het internetadres: www.taxonweb.be wordt www.schuldvandesocialisten.be. “Een logische keuze”, vindt Van Overtveldt. “Wie realistisch is kan niet ontkennen dat de belastingen nu eenmaal de schuld van de socialisten zijn”. Maar de webstek zelf onderging ook enkele aanpassingen. “Telkens je een vakje invult krijgt het een rood randje en verschijnt er een boodschap als ‘Met dank aan de PS’ of ‘Groetjes van John Crombez’. Wanneer een pagina moet laden, hebben we de typische zandloper vervangen door een ronddraaiend rood strikje. En wie veel moet afdragen ziet een vrachtwagentje met geld de taalgrens oversteken.”

Gelukkig is er ook een positieve noot. “Als blijkt dat je bij de gelukkigen bent die belastingen terugtrekken vliegen er confettislierten over het scherm heen en weer, waarna er langzaam een foto van mezelf verschijnt op de tonen van ‘Simply the best’. Want geef nu toe, van een betere minister van Financiën dan ik had toch niemand kunnen dromen? Dat is een objectief, vaststaand feit.”

8 reacties op "Tax-on-web wordt schuldvandesocialisten.be"

 1. De Jan heeft natuurlijk overschot van gelijk! Nu de peilingen de N-VA in het hoekje plaatsen waar de klappen vallen, moet hij toch de grote middelen boven halen!? Voor zijn partij gelden toch andere regels dan voor de concurrentie? Een klein beetje met ons geld propaganda voeren, daar draai je gewoon je hand niet voor om. Met de grove borstel erdoor en daarmee gedaan! De tax is net dáárom ges(c)hift.
  Een goeie propagandamachine heeft in de jaren 30 en 40 in Duitsland trouwens haar nut al bewezen. Dat er nogal wat afstammelingen van de fans van Adolf in de (voorlopig) grootste partij van het roemrijke Vlaanderen zitten, is er natuurlijk niet vreemd aan dat het ‘Janneke van de andere kant van het veld’ is die nu de lof zingt van het zakkenplunderen (ander woord voor tax-shift) van onze regeringen.

  Beantwoorden.
  1. Zeg vent zeur zo niet over Hitler. Het Jodenvraagstuk blijft bestaan. Pak nu het Treurosongfestival. Nen hoop mensen SMS’en. hun geld op daaraan. Geen enkel Nederlandstalig liedje.

   Ik ga volgend jaar ook meedoen:

   ‘Aan den oever van het veer daar staat een huisje
   Daar woont een meisje Greetje is haar naam
   Je zult haar daar helaas niet meer ontmoeten
   Want Amor heeft ook hier zijn werk gedaan (2X)

   Een schipper die geregeld aan kwam varen
   Heeft met z’n lach het blonde kind bekoord

   (de rest van de song ben ik vergeten want het komt uit de sixties. Als alles goed is kom ik er morgen wel weer achter, ben ook curieus)

   Als mijn kat er maar niet van gaat lopen. Na het Eurovisiesongfestival ben ik hem 24 uur kwijt geweest.

   Beantwoorden.
   1. Veel plezier met je deelname, Gebelgde Belg

    Ik zou mijn tekst wel een beetje.. hmm, optimaliseren, of hoe noemt men dit nu: actualiseren, enfin ‘aanpassen’ :

    “Van Achel tot West-Vleteren
    We moeten de wereld verbet’ren

    Ik ben Belg van elk
    Drink laafloos van de Jupiler-kelk

    Supporter me straks ook dood
    in kleuren geel, zwart en rood

    Blauw is de kleur die ik overhoud aan een administratieve slag
    Van tax-shift maak ik geen gewag

    Ik woon in een failed state, failed state -eet eet.(Fade voice and instruments, regie-aanwijzing, zéér vrijblijvend)

    Oranje, daar wonen de acht’rblijvers
    Geen WK, geen WK, maar moed’ge voetbalbeklijvers

    Paars hebb’n w’al gehad
    Met in alle korven een pad

    Ik woon in een failed state, failed state -eet eet…

    Maar wil er iets aan doen
    Nog voor den morgennoen

    Wie gaat er met me mee
    Wie gaat er met me mee

    Wat is de kleur van satire
    Maar ook van inspire

    Ik woon in een failed state, failed state, – eet -eet…

    Van Achel tot West-Vleteren
    het moet verbeteren..

    Beantwoorden.
    1. Yves Leterme werkt nu voor IDEA. Een denktank godbetert. Vorig jaar zat hij nog in de OESO. Of zowat. Wie kan het bijhouden? Waar die vent allemaal in zit of zat? Dus er is altijd hoop.

     Beantwoorden.
  2. Avanti popolo! Bandiera rossa! Het neoliberalisme loopt op zijn laatste pootjes. Nog efkes de sluizen openzetten: géén commissie Panama etc. Zodat het geld kan wegstromen.

   Trouwens: in Wales hebben ze er daar iets op gevonden. (Al oud nieuws, maar nu pas op tv) De reportage niet gezien? Vorige week. Waarin een conglomeraat aan handelaars in een Welsh dorp nét hetzelfde probeerde te doen als de ‘groten’ der economie? En ook gelet op het gegeven dat er daar een simpele (maar rijke) – offshore bemiddelende- Hollander zomaar iets in de zin van poneerde: “Het is toch een vrije keuze om belastingen te betalen of niet”. Hallo ethica! (En net dat klaagden die mensen in Wales ook aan).

   Laat die hoogvliegers maar eens zelf hun luchthavens uitbaten. En de stakingen, de beveiliging, de imagoschade etc… ook. Ik ga wel met de fiets op reis! Of vooruit met de geit. Al is dit ook weer dierenmishandeling.

   Beantwoorden.
 2. Over de taks shift heb ik hier ook een brief liggen. In het Frans. Van Service Public Fédéral FINANCES.

  Madame, monsieur,

  En 2016 et dans les années a venir, un grand nombre de choses vont changer sur le plan fiscal, également pour vous, à titre personnel.

  C’est la conséquence du fameux TAX SHIFT, la réforme fiscale la plus importante de ces dernières décennies.

  De rest van de brief gaat over groene energie en toestanden.

  Getekend Johan Van Overtveldt

  Ministre des finances et de la lutte contre la Fraude fiscale.

  Vetmester Verkest loopt al jaren weer rond. Maar dat is nogal een rare.

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter