Tegen 2014 onafhankelijk Vlaanderen in Oezbekistan

BRUSSEL / TASJKENT – Na jaren van politiek getouwtrek ligt er nu een oplossing op tafel voor een onafhankelijk Vlaanderen. 6 miljoen Vlamingen zullen nu zonder onderhandelen hun diepste wens in vervulling zien gaan, zonder dat België daarbij hoeft op te houden te bestaan. In een ontroerend gebaar heeft Oezbekistan namelijk genereus aangeboden om meer dan 25.000 km² onbewoonde toendra af te staan aan het Vlaamse volk, met de uitnodiging om daar hun onafhankelijk Vlaanderen te stichten.

Het was een trotse minister-president Kris Peeters die de eerste symbolische kluit onafhankelijk Vlaanderen op een zilveren dienblad mocht ontvangen uit handen van de Oezbeekse premier Shavkat Mirziyoyev. Peeters loofde in zijn toespraak de Oezbeken, die zonder verpinken een deel van hun territorium willen afstaan aan een noodlijdend volk. “Een gebaar,” aldus de minister-president, “dat weinig Vlamingen hen zouden kunnen nadoen.” Tegen eind 2014 zou de Oezbeekse regering het gebied vrijgemaakt kunnen hebben.

Het gebied dat Oezbekistan wil schenken aan Vlaanderen

Het vooruitzicht van een onafhankelijk Vlaanderen doet bij velen het hart sneller slaan. “Ik heb lang gedacht dat de wereld niet wakker lag van de arme Vlamingen,” geeft een bewogen N-VA-coryfee Geert Bourgeois toe. “Met al die aandacht voor Syrië en Oost-Congo zou men haast denken dat er belangrijker problemen zijn dan de verfransing van de Brusselse rand.” Bourgeois zette dit weekend het spel op de wagen door te stellen dat hij resoluut voor een onafhankelijk Vlaanderen wil gaan na de verkiezingen van 2014. Hij  zet in op een N-VA die zo groot wordt dat ze de Franstalige partijen de wil zou kunnen opleggen. “Zulk een vrijheidsdrang heeft onze geliefde president diep geraakt,” weet premier Mirziyoyev, die prompt mocht afreizen naar België om de Vlaamse regering het uitzonderlijke aanbod te doen. “Zonder het hartstochtelijke pleidooi van Geert Bourgeois zouden we zelfs nooit hebben geweten dat Vlaanderen bestónd.” Voor Bourgeois is het dan ook wrang dat niet hij, maar Kris Peeters nu met de pluimen mag gaan lopen. “Uitgerekend hij sabelt mij dit weekend nog neer door te zeggen dat hij wil wachten op de zesde staatshervorming. Maar nu hem een onafhankelijk Vlaanderen op een schoteltje wordt gepresenteerd, staat hij als eerste in de rij.” Toch geeft Bourgeois aan nog niet uitgespeeld te zijn. “Eerst zijn het nog verkiezingen in 2014. Het lijkt mij vanzelfsprekend dat de N-VA die verkiezingen wint. In dat geval wil ik de uitdaging wel aangaan en de eerste president van het onafhankelijke Vlaanderen worden. Het zou de bekroning zijn van mijn carrière.”

Corridor

Sommige voorstanders van de Vlaamse Zaak zijn echter niet helemaal tevreden met het aanbod van Oezbekistan. “Toegegeven, dat is erg veel grond,” vertelt Gerolf Annemans van Vlaams Belang. “Het is er koud en nat, en de mensen zijn er bijzonder egoïstisch en hardvochtig, net als hier. Maar wat met Brussel? Dat kunnen we toch niet zomaar loslaten. Wij zullen geen enkele afkoopsom voor de Vlaamse onafhankelijkheid toelaten.” Annemans stelt voor om Brussel op te nemen in het nieuwe Vlaanderen, door een corridor te creëren tussen de hoofdstad en Oezbeeks Vlaanderen. “Wij gaan er natuurlijk van uit dat Brussel liever bij Oezbekistan hoort dan bij Wallonië, ja. Een corridor hoeft maar een kilometer breed te zijn. Dat kan toch niet teveel zijn gevraagd.” Zo’n corridor zou ook nodig zijn als Vlaanderen deel wil blijven uitmaken van de Europese Unie. Volgens eerste, aftoetsende gesprekken zouden Duitsland, Tsjechië, Slovakije, Oekraïne, Moldavië, Rusland en Kazachstan echter weigerachtig staan om een deel van hun grondgebied af te staan voor een corridor tussen Brussel en Oezbekistan.

14 reacties op "Tegen 2014 onafhankelijk Vlaanderen in Oezbekistan"

  1. als echte vlamingen vaag ik mij af hoe wij als onafhankelijk vlaanderen zullen te vinden zijn op de wereld kaart zelfs België vinden ze niet ,soms Brussels,en als vlaanderen onafhankelijk moest worden dan ga ik over de taal grens wonen of naar frankrijk.

   Beantwoorden.
    1. Jij ligot ronny (…papa…?) bent toch naar hoogerheide (nederland, gevlucht) gaan wonen om dat je dacht, dat je dan geen alimentatie meer voor je kinderen moest betalen…….

     Beantwoorden.
     1. Sjaak (Ronny's nieuwe vriend) · Bewerken

      Beste Lies,
      Papa laat weten dat, indien jij en je mama wat minder gefocust waren op het shoppen, heel het alimentatieverhaal voor niemand een probleem zou vormen. Overigens kan ik je bevestigen dat het geld hier ook mooi besteed wordt aan kaviaar en champagne. Op jouw gezondheid!
      Lieve groetjes,
      Sjaak

 1. Wij van de U.U.S. (Unie der Unionistische Stalinisten) ondersteunen volmondig dit nobele gebaar van Oezbekistan. Wij pleiten al langer voor dergelijke oplossing en als onze kameraden van Northwest Territories (CA) niet zo moeilijk deden waren WIJ met de pluimen gaan lopen!! Nu nog een oplossing nodig voor zwaarlijvigen en andere decadent gespuis!

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter