Twaalfde man Club Brugge tekent bij RSCA

BRUGGE – Met het einde van de transferperiode in zicht halen de supporters van Club Brugge uiteindelijk toch hun slag thuis. De twaalfde man van blauw-zwart tekent op de valreep bij RSC Anderlecht, de huidige nummer twee in de Jupiler Pro League.

Tussen Club Brugge en de supporters van Club Brugge botert het al een tijdje niet. De twaalfde man van blauwzwart heeft na een wekenlange soap eindelijk een uitweg gevonden. Hij tekende een contract bij aartsrivaal RSC Anderlecht. Enkel een medische keuring van een drietal maanden weerhoudt ze er in het Constant Vanden Stockstadion nog van de nieuwe aanwinst te verwelkomen.

“Wij zijn heel tevreden”, reageert voorzitter van supportersclub Blauw-Zwart Boys Waregem Philippe Goeminne. “Dit voelt echt een beetje als thuiskomen. We doen eindelijk, na al die jaren, nog eens mee voor de titel!”

De Club-supporters zijn blij dat ze eindelijk bij Anderlecht aan de slag kunnen. 'Dit voelt echt een beetje als thuiskomen.' (Beeld: dju22000 - CC BY-SA 3.0)
De Club-supporters zijn blij dat ze eindelijk bij Anderlecht aan de slag kunnen. ‘Dit voelt echt een beetje als thuiskomen.’ (Beeld: dju22000 – CC BY-SA 3.0)

20 miljoen euro

Op clubniveau is er een akkoord over een verhuurperiode met aankoopoptie. Tot het einde van het seizoen leent Club Brugge zijn supporters aan Anderlecht uit. Daar legt Anderlecht 2 miljoen euro voor op tafel. Daarna kan het de transfer voor een extra 18 miljoen euro definitief maken tot juni 2018.

Volgens sporteconomen gaat de 73.000-koppige twaalfde man in de Belgische hoofdstad jaarlijks 1,3 miljoen euro opbrengen aan hamburgers, bier en paars-witte sjaals.

Nog te vroeg voor echte topclub

De fans van Club werden in de voorbije weken ook gelinkt aan Juventus, Bayern München en  Chelsea, maar kozen uiteindelijk toch voor Anderlecht. Manager Chrétien Mbonbongo vond een overstap naar de echte top nog te vroeg. “De supporters van Club zijn zeer nuchter en leven voor het voetbal, maar nu al de overstap maken naar de Europese top lijkt me onverstandig. De concurrentie is er moordend, we zouden daar toch alleen maar op de bank zitten.”

Laat een reactie achter