A-team heeft nooit van Leekens gehoord

LOS ANGELES – Voormalig bondscoach Georges Leekens oogstte de voorbije dagen een storm aan kritiek door op zijn website te beweren dat hij de bouwer is van ‘waarschijnlijk het beste Belgische nationale A-team ooit’. Dat wordt nu formeel tegengesproken door enkele leden van het originele A-team.

De robuuste B.A. Baracus kan niet lachen met Leekens' leugens. (Foto: Miguel Discart, CC BY-SA 2.0)
De robuuste B.A. Baracus kan niet lachen met Leekens’ leugens. (Foto: Miguel Discart, CC BY-SA 2.0)

“Eerlijk, ik heb nooit gehoord van Georges Leekens”, klinkt het verontschuldigend bij luitenant Templeton ‘Face’ Peck. “Het was dus even schrikken toen ik op Twitter vernam dat die zich uitgaf als samensteller van een Belgisch A-team. Niet in het minst omdat wij een supergeheime organisatie zijn, die nooit uitpakt met die dingen. Bij mijn weten hebben wij trouwens niet eens een franchise in België. Ik kan u verzekeren: kolonel Hannibal, en niet Georges Leekens is de echte bouwer van het A-team.”

Ook oprichter Hannibal komt trouwens uit de lucht gevallen. “Wij bij het A-team zijn allen Vietnamveteranen die in 1972 door een militair tribunaal naar de gevangenis zijn gestuurd voor een misdaad die we niet hebben begaan. Daarop zijn we ontsnapt naar de underground van Los Angeles. Sindsdien worden we nog altijd gezocht door de overheid, en overleven we als huurlingen”, vertelt de kolonel tussen twee trekjes aan zijn sigaar.

“Ons motto is ‘als je een probleem hebt, als niemand anders kan helpen, en als je ons kan vinden… dan kun je het A-team misschien inhuren'”, vervolgt kapitein Murdock. “Met al wat ik over die Georges Leekens hoor, denk ik niet dat hij in ons team zou passen. Behalve dan misschien onder het ‘inhuren’-gedeelte”, lacht Murdock.

Spectaculaire ontploffingen

Wie minder met de hele situatie kan lachen, is sergeant Bosca Albert Baracus. “”Ik zou er niet van verschieten als er binnenkort een camionette met geblindeerde ruiten door België rijdt, een spoor van wilde achtervolgingen en spectaculaire ontploffingen in zijn kielzog”, belooft B.A. “We zullen niet stoppen tot we die Leekens gevonden hebben en een goeie bolwassing hebben gegeven. Wij hebben criminelen bevochten met veel stoerdere bijnamen dan Mac The Knife. Laat maar komen”, briest de robuuste sergeant.

 

Eén reactie op "A-team heeft nooit van Leekens gehoord"

Laat een reactie achter