Jan Jambon belt Donald Trump om te vragen of hij niet geïnteresseerd is in het Meetjesland

ANTWERPEN – Vlaams formateur Jan Jambon (N-VA) heeft Donald Trump gebeld om hem het Meetjesland aan te bieden. Dat blijkt uit een lek uit de Vlaamse regeringsonderhandelingen.

Het dunbevolkte, onherbergzame en economisch achtergestelde Meetjesland lijkt erg goed op Groenland.

Jambon zou de regio aan de Amerikanen willen verkopen om de moeilijke budgettaire rekensom die de toekomstige regering moet maken te doen kloppen. Het platteland moet daarvoor immers de grootste inspanningen leveren.

“Zoveel deden we toch al niet met het Meetjesland”, zegt een bron dicht bij de onderhandelaars. “En aangezien de door incest, inteelt, alcoholisme en armoede geplaagde regio goed lijkt op Groenland, dachten we dat de Amerikanen er ook in geïnteresseerd konden zijn.”

6 reacties op "Jan Jambon belt Donald Trump om te vragen of hij niet geïnteresseerd is in het Meetjesland"

  1. Mag ik u er attent op maken dat het niet de gewoonte is, zelfs ongepast, om een bijdrage op De Raaskalderij te loven of te prijzen. Ook al zou dat satirisch bedoeld zijn, wat de knipoog achter uw ‘stukje..’ zou kunnen suggereren. Er wordt enkel afgebroken komma liefst met de grond gelijkgemaakt of komma bij ontstentenis aan de capaciteiten hiertoe komma smalend en/of cynisch gereageerd. Bij deze.

   Beantwoorden.
 1. Te laat! Wijlen Eddy Wally heeft Meetjesland jaren geleden al verpatst aan de Amerikaanders. Wauw, oh my God! Maar ook aan de Sjinezen. Wauw, oh my God. En ook aan de Zjapanezen. Wauw, oh my God. Wisten die veel dat het gewoon een merk van een ordinaire plastieken sacoche was.

  Beantwoorden.
 2. Dat artikel is weer een enorme trumpiaanse lapsus. De onderhandelaars hebben voorgesteld dat Trump het MIETJESland zou kopen. Het gaar hier over een spraakverwarring tussen het Antwerpse mietjesland en het Oostvlaamse Meetjesland. Het Meetjesland zelve zouden we nooit verkopen want het is een para-intellectuele bufferzone tussen de Westvlaamse dialektiek en de achterliggende, meer standaardnederlandspratende gewesten.

  Beantwoorden.
 3. Och, de ware toedracht is veel simpelder dan dat: Iedereen weet dat Trump een golfmaniak is. Hij brengt meer tijd door op de green van een golfbaan dan achter zijn bureau in het Witte huis. Terzijde: Dat was in de tijd van Clinton wel anders want die had zijn doos sigaren en Lewensky, het ene op zijn bureau het andere er onder. Hoe dan ook, Trump en zijn liefde voor greens, daar ligt de sleutel van het hele verhaal. Toen enkele generaals van het Pentagon op een grote wereldkaart wijzend met een stokske het strategisch belang van Alaska en de Beringstraat aan het uitleggen waren, dwaalde de aandacht van Trump al binnen de 10 seconden af en viel zijn oog op Greenland, een land waarvan hij nog nooit gehoord had. Want alhoewel aardrijkskunde zijn beste vak op school was, waren die andere vakken zo slecht dat dat niets voorstelde. ‘GREEN-LAND,’ prevelde hij en de twinkeling kwam in zijn ogen. Greenland, een land vol golfbanen! Daar ging Trump van kwijlen zoals Michael Jackson ging kwijlen van een Neverland vol kinderen. Nadat hij de generaals had gevraagd van wie Greenland was, liet hij ze beteuterd achter en ging gelijk Denemarken bellen. En de rest is geschiedenis.

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter