Doomsday Clock rekent op NMBS-medewerker om Einde Der Tijden uit te stellen, af te schaffen

Wetenschappers hebben de zogenaamde Doomsday Clock in één klap 30 seconden verder gezet, tot twee en half voor twaalf. Een NMBS-medewerker die de boel moet vertragen is nu de laatste hoop voor de mensheid.

Als het van NMBS-medewerker Cliff afhangt komt de nucleaire holocaust met enige vertraging.

De Doomsday Clock bepaalt het gevaar op een nucleaire catastrofe: middernacht luidt de Dag Des Oordeels in, en hoe dichter de grote wijzer bij de twaalf komt, hoe groter het gevaar. Het is van in de jaren vijftig geleden dat een ramp nog zo nabij is geweest. 

In een ultieme poging om het Einde Der Tijden nog even uit te stellen hebben de wetenschappers achter de Doomsday Clock nu een medewerker van de Belgische spoorwegen aangeworven. Cliff Van den Berghe (46) moet het onderste uit de kan halen om de Dag des Oordeels met een onbepaalde vertraging uit te stellen. 

Ondanks de immense verantwoordelijkheid blijft Cliff er rustig bij. “In twee en half minuten kan er veel gebeuren. Ten eerste wil twaalf uur stipt zeggen dat het Einde Der Tijden nog altijd met vijf minuten vertraging mag binnenkomen”, aldus de NMBS-medewerker.

Personenongeval

“Maar bij een defecte wissel mag je al snel op een half uur vertraging rekenen. Ten gevolge van een personenongeval kan de Apocalyps zelfs helemaal worden afgeschaft, wie weet”, speculeert de spoorarbeider.

Kortom, volgens Van den Berghe hoeven we niet meteen te wanhopen. “Mijn filosofie is: deze vertraging is nog nader te bepalen.”

3 reacties op "Doomsday Clock rekent op NMBS-medewerker om Einde Der Tijden uit te stellen, af te schaffen"

  1. Klokvast m/v van hun woord: de raden van bestuur van onze openbare diensten! Is zoals politiekers: een kaste die klokvast om de 4 jaar niet verlegen zit om een belofte te doen en ze nadien steevast bij te stellen …
    Heerlijk blijven Raaskallen jongens. Verfrissend voor het geweten.Tnx.

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter