Ernstig Scrabble-incident op spelletjesnamiddag De Morgen

Op de spelletjesnamiddag, die jaarlijks georganiseerd wordt door en voor de redactiemedewerkers van De Morgen, is het gisteren tot een ernstig handgemeen gekomen tussen hoofdredacteur Wouter Verschelden en chef M Bart Eeckhout. Aanleiding was een meningsverschil over de toegelaten woorden bij de Scrabble-ronde.

Hoofdredacteur Wouter Verschelden na zijn meningsverschil met Eeckhout.
Hoofdredacteur Wouter Verschelden na zijn meningsverschil met Eeckhout.

Volgens ooggetuigen geraakten de gemoederen verhit nadat redacteur Steven Samyn met T-O-O-N zijn achterstand op columnist Hugo Camps gedeeltelijk goed maakte. Eeckhout kreeg zo de kans om met de letters B-E-Z-E-T, die hij zorgvuldig gedurende twee rondes gespaard had, het woord ‘bezettoon’ te vormen. Hierdoor zou hij dankzij de 3x-woordwaardebonus en de z in ‘bezettoon’ aan de leiding komen en het spel vrijwel zeker winnen. Dat plan werd echter gefnuikt door Wouter Verschelden, die eerst aan de beurt was. Deze vulde de door Eeckhout beoogde vakjes op met de lettercombinatie A-L-L-O-C-H, een zet die luidkeels gecontesteerd werd door de chef M, die zo zijn winstkansen zag verdampen. “Ik dacht dat we dat woord niet meer gingen gebruiken!” zou Eeckhout volgens omstaanders op dat moment geroepen hebben, waarop Verschelden naar verluidt lachend antwoordde: “Inderdaad. Tenzij de context het toelaat. En als de context is dat ik Eeckhout met de staart tussen zijn korte beentjes naar huis kan sturen, schrijf ik graag ‘allochtoon’, ‘negerinnentetten’ en zelfs ‘makakkenzak,’ jongen.”

“Elk jaar hetzelfde!”

Luidens de berichten zou Eeckhout op dit punt “Da’s hier godverdomme elk jaar hetzelfde!” geroepen hebben, verwijzend naar de Monopoly-ronde die hij op de spelletjesnamiddag van 2011 verloor omdat Verschelden toen weigerde om hem Antwerpen-Meir te verkopen. Daarop stootte hij de tafel om en sloeg hij zijn hoofdredacteur met de volle vuist in het gezicht, aldus een aanwezige journalist die anoniem wenst te blijven. Verschelden verdedigde zich en het duurde minutenlang vooraleer de twee vechtersbazen gescheiden konden worden. Het was naar verluidt Hugo Camps die de gemoederen kon bedaren. “Voor losse handjes op de werkvloer bestaat geen martelaarschap,” verklaarde hij achteraf. (LM)

Eén reactie op "Ernstig Scrabble-incident op spelletjesnamiddag De Morgen"

Laat een reactie achter