Goed nieuws: Brussels Gewest trekt snelheid invalswegen op tot 50 kilometer per uur

BRUSSEL – De Brusselse regering wil de snelheid op de invalswegen optrekken tot 50 kilometer per uur. Dat is vijf tot tien keer sneller dan op dit moment het geval is, klopt Brussels minister voor Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) zich op de borst.

Binnenkort kun je Brussel vijf tot tien keer sneller binnenrijden. (foto: Pypaertv)

Momenteel moeten de 75 000 automobilisten die dagelijks naar de hoofdstad rijden via de E40 en de A12 het stadsgewest nog stapvoets binnenrijden. Maar daar komt al vanaf volgende week verandering in, belooft Smet.

“Aan 5 à 10 kilometer per uur duurt de rit naar Brussel voor vele pendelaars een eeuwigheid. Dat zorgt voor heel wat frustratie, en daarom willen we hen nu de mogelijkheid geven binnen te rijden aan de snelheid die ze gewend zijn in hun eigen dorpskom: 50 kilometer per uur.”

Volgens VRT-verkeersanker Hajo Beeckman zal de maatregel in ieder geval het woon-werkverkeer verkleinen. Of het ook de duurtijd van dat woon-werkverkeer zal verkleinen, is af te wachten.

 

 

 

4 reacties op "Goed nieuws: Brussels Gewest trekt snelheid invalswegen op tot 50 kilometer per uur"

    1. Het dichtstbijzijnde autokerkhof is in Diepenbeek. Haalt ge dat nog? Anders het kanaal Brussel-Charleroi, alhoewel dat al redelijk vol ligt met attributen van de Bende van Nijvel. Of in de fik steken natuurlijk, dat is wel spijtig van de naft, maar ja… Hoe dan ook, een fietspad is geen oplossing want die pedelecs daar rijden meer dan 50…

      Beantwoorden.

Laat een reactie achter