Kat van Theo Francken heeft handen vol in de Kamer

De oppositie wilde het vandaag in de Kamer hebben over de felle uithalen van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) over Artsen Zonder Grenzen, die volgens hem aan “mensensmokkel” en “illegale migratie” doen. Francken stuurde echter zijn kat als plaatsvervanger naar het parlement.

Het dier had zichtbaar moeite met de vragen van de oppositie

Het dier, een Europese korthaar, bleef aanvankelijk muisstil bij de kritiek van de Kamerleden. Op de meeste vragen antwoordde het dier helemaal niet, en maakte zich er met een vaag ‘miauw’ vanaf bij andere. De kat van Francken had zichtbaar moeite met de prangende vragen van de oppositie.

Naarmate de sessie vorderde, zette de verveling zich zelfs duidelijk in bij de woordvoerder van Francken. Ze geeuwde zichtbaar en rekte zich vaak uit, wat bij oppositiepartijen Sp.a, PS, Ecolo-Groen en PVDA meteen heel wat kwaad bloed zette. Middenin de vragensessie liep de kat zelfs weg van het spreekgestoelte, om ter hoogte van de CD&V-fractie een geschikte plek te zoeken om haar behoefte te doen.

De oppositie toont zich verbolgen over het gedrag van Staatssecretaris Francken en van zijn kat. “Op Twitter… hatsjie!… heeft Theo Francken altijd veel… hatsjoe!… praat, maar voor een debat over zijn uitspraken over Artsen Zonder… hatsjie!… Grenzen komt hij… hatsjoe!… zelfs niet op… hatsjie!…dagen”, reageert Groen-fractieleider Kristof Calvo geprikkeld door de houding en de haren van de kat.

Voorlopig blijft de kritiek op Francken dus afglijden als water van een eend, en ook op zijn Twitterprofiel blijft het voorlopig stil. De vraag blijft wel hoe lang de eend van Theo Francken het tempo nog kan volhouden.

5 reacties op "Kat van Theo Francken heeft handen vol in de Kamer"

  1. Wel het probleem is het volgende : Francken gaf goede raad aan AZG en probeert die nu zelf ook op te volgen : “(ik) blijf er weg : (ik) maak het enkel erger”.

    Verder heeft Francken een 2e probleem : de premier heeft hem opgedragen om zeven keer zijn duim rond te draaien alvorens nog te twitteren.
    Theo wou hierop antwoorden maar is nog steeds bezig met 1,2, 3, 4, euh . . . . 5. !DAMN waar zat ik nu ook alweer! 1,2, 3 … 4 wat kwam er nu weer na 4 d’r pas wist ik het nog alee godverdomme het lag op mijn tong. euh wat wou ik ook alweer doen. even twitter checken. Ah de Michel heeft mij een mij een berichtje nagelaten even replyen, ah ik moet blijkbaar eerst 7 keer met mijn duim rond draaien voor ik reply 1 , 2 , 3 ,4 5 6 zo gat het goed zo gaat het beter en nog een kilometer. Maar ik ben toch niet aan het wandelen, euum even twitter checken….

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter