Marlboro roept honderdduizenden pakjes sigaretten terug in België

Marlboro heeft uit voorzorg honderdduizenden pakjes sigaretten teruggeroepen. De sigaretten zouden door een productiefout namelijk geen ongezonde en kankerverwekkende stoffen bevatten. Marlboro vraagt om voorlopig waakzaam te zijn bij het roken van haar sigaretten.

De sigaretten bevatten mogelijk géén schadelijke stoffen.
De sigaretten bevatten mogelijk géén schadelijke stoffen.

In een reactie laat Marlboro weten dat de betreffende sigaretten op zich niet schadelijk zijn. ‘De sigaretten bevatten door een productiefout amper tot géén nitrosaminen, formaldehyde, arseen, cyanide, aceton, ammoniak, azijnzuur, ddt en benzeen. U begrijpt dus dat we deze sigaretten niet op de markt kunnen loslaten.’

Toch moeten rokers zich niet meteen ernstige zorgen maken, klinkt het. ‘Als een consument geen toxische stoffen zou hebben binnen gekregen, is dat dus niet schadelijk voor zijn gezondheid. Maar ook al is het risico zeer gering, voor ons staan de consument en zijn verslaving aan kankerverwekkende stoffen nu op de eerste plaats.’

De teruggeroepen sigaretten zullen vernietigd worden. Wie al een van de sigaretten in kwestie heeft gerookt en daardoor dus noodgedwongen een lager risico loopt op onder meer ziekten van hart (hartinfarct) en bloedvaten (atherosclerose), ziekten van de luchtwegen (COPD), mondaandoeningen (parodontitis) en kanker (onder meermondkanker, keelkanker, longkanker, teelbalkanker), beroerte (cerebrovasculair accident), longemfyseem, longontsteking, ziekte van Graves, rugklachten, oorklachten, etalagebenen, impotentie, erectiestoornissen, beschadiging van de zaadcellen of de eicel, miskraam, wiegendood bij baby’s, een lager geboortegewicht van pasgeboren baby’s, allergische klachten bij kinderen, onvruchtbaarheid, maculadegeneratie, verandering van de gebitskleur (bruine tanden), onfrisse adem, kleurverandering van de handen (vooral de vingers), voortijdige veroudering van de huid, verhoogde kans op haaruitval en een minder goede algehele lichamelijke conditie, kan per post of per e-mail een vergoeding aanvragen.

18 reacties op "Marlboro roept honderdduizenden pakjes sigaretten terug in België"

 1. Zonder HOERENBONS kun je geen 700.000 gasten erbij nemen. Masturberen kwam in de sexcursus niet voor. Sommige van die gastjes staan zo heet als wat.

  Het beste is om met 700.000 infanteristen VOOR DE VOET de IS én de Levant aan te vallen.

  Ambiorix vroeg WIE de hoofdman was? Heel fier kwam die af en METEEN hakte Ambiorix die zijn KOP af. Terwijl hij nog op zijn paard zat. Plots stond Limburg férm op hun kaart. De mensen hingen DOODSKOPPEN nabij hun bel.

  Ergens in 1970 ben ik gestopt met bidden. Omdat ik dacht dat zoiets niet helpt. EN REDELIJK BELACHELIJK IS.

  Beantwoorden.
   1. U leest te snel over de laatste zinsnede: redelijk = belachelijk.
    Denk eens diep na over deze stelling en zeg dan nog maar eens dat dit commentaar een onleesbare woordenbrij van ongerelateerde nonsense is.

    Beantwoorden.
    1. Ik ben nu al een halve dag daarover diep aan het nadenken, maar blijf tot de conclusie komen dat dat commentaar een onleesbare woordenbrij van ongerelateerde nonsense is.
     Toch bedankt voor uw moedig advies.

     Beantwoorden.
    2. Indien redelijk belachelijk is, lijkt het me des te meer een reden om precies te beginnen met bidden in plaats van ermee te stoppen. Op het internet vind je instructies voor beginners in pakketjes ‘Start-To-Pray’. Opgelet: in het begin niet te hard van stapel lopen, langzaam opbouwen, hemel en aarde zijn ook niet op één dag gebouwd (maar wel zeven!).

     Beantwoorden.
 2. Cultuur betekent cult van vuur. Waar rook is, is vuur. De amateurwetenschapper en de cultuur. De verhouding ligt net zo als tussen een bos en plantjes op de vensterbank. De gezondheid bevorderen door niet te roken op een berg radioactief afval. Inmiddels zijn er wetenschappelijke bewijzen dat bier veel gevaarlijker is dan bijvoorbeeld hasj: daar zijn ook al wereldoorlogen uit voortgekomen. En overmorgen zijn de bewijzen weer anders, zolang de angst er maar een beetje inzit. Ook economisch blijven denken over de getalletjes na de komma als er al triljoenen dollars worden verkwist om ons te beschermen. Drogist en apotheek. Tienduizenden verschillende geurtjes tegen uw zweetlucht: de buren die milieuactivist zijn geworden en je vanuit hun hernieuwde geweten bedreigen met je leven als er grassprietjes uit je stoep komen. Honderden folders en boekjes om zin te geven aan uw bestaan.

  Beantwoorden.
 3. Om niet in herhaling te vallen:
  Ik heb Marlboro altijd een sigaret voor de jeanetten gevonden (met mijn excuses aan de échte jeanetten). Johnson en Corry, dat is/was pas echte toebak. Die zijn ook nooit te beroerd geweest om toe te geven dat hun stinkstokken ongezond zijn: hunnen beste reklaam was net dat je met zekerheid een vroege pijnlijke dood stierf als je een pakje of zo per dag opsmoorde.
  Ik heb het overleefd… maar hoe!?

  Beantwoorden.
 4. Als niet roker en verwoede sporter hoef ik wellicht niet te vermelden dat die dingen stinken.
  Maar ik laat hier geen reactie na om naar de rokers toe een steen te gooien, integendeel.
  Onze regering en elke regering blijft zich achter het hypocriet masker van gezondheid verbergen als het op sigaretten aankomt.
  Ze strijken ongelooflijk veel geld op terwijl slechts 0,3% gebruikt wordt aan preventie tegen tabak.
  Als niet roker heb ik voor alle rokers een voorstel, ik wil de regering eens laten voelen dat de menselijke geest nog leeft.
  Wat als rokers zich organiseren en hun sigaretten alleen maar in 1 land binnen de euro zone kopen?
  Of is de mens alleen maar samen te krijgen in profijt en angst?

  Beantwoorden.
  1. Verwoede sporters stinken er anders ook niet naast. Ik smijt er geen steen naar.

   Nogal wat rokers kopen hun sigaretten in Luxemburg en hun wiet in holland. Andersom zou te duur uitvallen.

   Wat als je elke pedo in een pruimenboom ophangt? Dan hangt straks heel de wei vol.

   Ik denk dat het allemaal zo een vaart niet loopt.

   Beantwoorden.

Laat een reactie achter