Weyland-Yutani opent nieuw researchpark in België

HEVERLEE – Het multinationale bedrijf Weyland-Yutani opent binnenkort een nieuw researchpark aan de Koning Boudewijnlaan te Heverlee. De biotechnologiereus met holdings in Tokyo, San Fransisco, de Mare Tranquilitatis en Thedeus hoopt de vestiging in snel tempo te kunnen uitbouwen tot expertisecentrum voor xenobiologie.

Weyland-Yutani specialiseert zich in xenobiologie en de daaruit voortvloeiende biologische wapens.
Weyland-Yutani specialiseert zich in xenobiologie en de daaruit voortvloeiende biologische wapens.

De keuze voor België verrast vele marktspecialisten, gezien ons land wegens zijn relatief hoge loonkosten de laatste jaren steeds meer aan populariteit bij buitenlandse investeerders verliest. Woordvoerder Charles Bishop nuanceert dat beeld: “Het klopt dat onze loonkosten in verhouding hoger zullen zijn, dan voor onze vestigingen elders in de wereld.  Bij Weyland-Yutani zijn we echter van mening dat het niet meer dan normaal is, dat je als high-tech bedrijf meer betaalt voor hoogopgeleide en gezonde proefpersonen…euh arbeidskrachten.”

Eigen regels

Ook de economische onzekerheid als gevolg van de alsmaar aanslepende regeringsformatie wordt door Bishop gerelativeerd: “Het uitblijven van een volwaardige regering hoeft voor buitenlandse investeerders geen probleem te zijn. Wij maken graag onze eigen regels.”

De komst van de technologiegigant doet de discussie rond de notionele intrestaftrek weer oplaaien. Deze fiscale regeling had precies tot doel internationale investeerders naar België en Vlaanderen te lokken, maar werd al vanaf zijn invoering vooral uit socialistische hoek fel bekritiseerd. Voorstanders wijzen nu naar Weyland-Yutani, en andere bedrijven die ook interesse in België tonen. Zo is er het  Amerikaanse Omni Consumer Products, dat op het punt staat een miljardendeal te sluiten met minister Turtelboom (Open Vld) om een aantal politiediensten volledig te automatiseren tegen 2016, en Cyberdyne Systems, dat hoopt een intelligent aansturingssysteem te mogen leveren voor o.m. het spoorwegennet en Belgocontrol.

 

 

 

 

Eén reactie op "Weyland-Yutani opent nieuw researchpark in België"

Laat een reactie achter