Amerikaanse wapenfabrikanten betreuren overlijden van trouwe klant

LAS VEGAS – In een gezamenlijk statement melden Colt, Remington Arms en Winchester dat ze het verlies betreuren van Stephen Paddock, de schutter die het grootste bloedbad in de geschiedenis van de Verenigde Staten veroorzaakte. ‘Onze beste klanten gaan altijd het eerst.’

Afficionado’s als Stephen Paddock investeren tenminste ook in telescopen en de andere opties die het wapen accurater maken, treurt Colt.

De wapenfabrikanten vinden het jammer dat Paddock, die meer dan tien koffers vol munitie naar zijn kamer had gesleept, 23 verschillende vuurwapens bij zich had en nog 19 vuurwapens en enkele bergen extra munitie bij hem thuis had liggen, het loodje moest leggen net vóór het verschijnen van de herfstcatalogus.

“De meeste klanten shoppen niet verder zodra ze een standaard handwapen in hun bezit hebben. Liefhebbers durven al eens te investeren in een semi-automatisch aanvalswapen, maar echte afficionado’s zoals Stephen Paddock nemen er ook de opties bij die het wapen veel stabieler en helemaal volautomatisch maken”, klinkt het in het statement. “Het is dan ook bijzonder jammer dat we van net zo’n klant het verlies moeten betreuren, juist voor de release van nieuwe types bump sticks, holografische telescopen en statieven waarmee hij met een enigszins hogere nauwkeurigheid doel had kunnen treffen.”

Klantenkaart

Toch zien de wapenfabrikanten ook een lichtpuntje in het verlies van de man die 59 slachtoffers en meer dan 500 gewonden maakte. “Dankzij klanten als Stephen Paddock zien we ons klantenbestand groeien met nieuwe klanten die zich tegen onze andere klanten willen beschermen. Daarvoor blijven we hem dankbaar.”

“Alleen jammer van die klantenkaart die bijna vol was”, besluiten de rouwende wapenfabrikanten.

 

Eén reactie op "Amerikaanse wapenfabrikanten betreuren overlijden van trouwe klant"

Laat een reactie achter