Veiligheidsmaatregelen voor varkens

Deze boer is er niet gerust in dat de varkens de nacht zullen overleven
Deze boer is er niet gerust in dat de varkens de nacht zullen overleven

KORTRIJK – Door het plotse zomerweer en het extra lange weekend verzamelden in tuintjes over gans het land mensen rond het geruststellende geluid van sissend vlees. Omdat de vraag vele malen groter was dan het aanbod, hielden de varkenstelers het hele weekend hun hart angstvallig vast. Wat begon met beleefde verzoeken om nog een extra biggetje te verkopen, eindigde in sommige gevallen in brutale knokpartijen om enkele kilo’s spiering of een paar racks ribbetjes. De speciale interventie-eenheid van de politie moest op meerdere plekken, vooral in de provincie West-Vlaanderen, tussenbeide komen om de op vlees beluste massa tot bedaren te brengen. Zolang het goeie weer aanhoudt, zullen de ordediensten in verhoogde staat van paraatheid verkeren en een oogje in het zeil houden.
Woordvoerder van de Boerenbond Fré Candeau schrijft de problemen toe aan een veranderende eetcultuur. “Vroeger, toen de mensen het nog niet als bbq spelden, was het op houtskool roosteren van vlees een nobele kunst. Met die gasbarbecues en buitenkeukens van tegenwoordig kan de eerste de beste beunhaas een tuinfeest organiseren en zijn of haar gasten een flinke portie geroosterd vlees voorleggen. Geen wonder dus dat we in de piekmomenten de vraag niet meer kunnen bijhouden. Misschien moesten we maar eens een barbecuebrevet invoeren, zodat we ons edel barbecuevlees enkel nog aan beëdigde vleesroosteraars verkopen. Kwaliteit boven kwantiteit!” (LvS)

Eén reactie op "Veiligheidsmaatregelen voor varkens"

Laat een reactie achter