Dagobert Duck brengt eigen foie gras op de markt

DUCKSTAD – Bij een functie met prestige hoort een hobby met prestige. Daags nadat Europees Commissaris Karel De Gucht in Aalst zijn eigen Toscaanse wijn (De Gucht bezit een riant domein in Toscane, nvdr.) heeft voorgesteld, kent ook Duckstad een prominente functionaris die uitpakt met een culinair topproduct van eigen makelij.

Dagobert Duck, beter bekend als Oom Dagobert, presenteerde gisteravond voor een beperkt publiek van intimi en kenners zijn eigen foie gras, de Foie Gras Capitale, een emulsie van 75% eendenlever en 24% ganzenlever en 1% gemalen oude briefjes van duizend frank.

Het rijkste lid uit de Biljonairsclub en tevens hoofd van een zakenimperium dat vrijwel alle soorten bedrijven en industrieën die er zijn omvat, was duidelijk in zijn nopjes op de receptie in zijn geldpakhuis op de heuvel. “Soms moet je in je leven dingen doen die men niet meteen van je verwacht, maar waar je gewoon zin in hebt.” kwekte de bikkelharde zakeneend. Dat zijn hobby duizenden soortgenoten veroordeelt tot een gruwelijke marteldood doet Oom Dagobert af als ‘opgeblazen’.

“Vrije tijd is ook geld” aldus Oom Dagobert.
“Vrije tijd is ook geld” aldus Oom Dagobert.

You only live twice
In tegenstelling tot De Gucht, die met een prijskaartje van slechts 24 euro per fles ‘voorlopig’ nog geld verliest aan zijn wijn, wat immers volledig strookt met de Europese deontologie (een Europees commissaris mag enkel bijklussen als hij er niets aan verdient, nvdr.), is het Dagobert’s expliciete bedoeling om grof geld te verdienen met zijn foie gras. “Een mens, of hij nu een eend is of niet, heeft de plicht om voortdurend nieuwe doelen na te streven om zo veel mogelijk geld te verdienen. You only live twice.” klinkt het schor. “Vrije tijd is ook geld. Of denkt u nu werkelijk dat mijn zwembad zichzelf gaat vullen met harde cash?”

Hoe het ook zij, kenners omschrijven de Foie Gras Capitale van Dagobert als “minder elegant van stijl, maar zeker lekker in combinatie met een glaasje Toscaanse wijn.”

Laat een reactie achter